Kristne fodboldhold har succes

Det kristne fodboldhold fra FA 2000 har haft meget at fejre. Billedet er fra sidste år, hvor oprykningen blev fejret med manér. Og i år lykkedes det så imponerende nok næsten at rykke op igen!
Det kristne fodboldhold fra FA 2000 har haft meget at fejre. Billedet er fra sidste år, hvor oprykningen blev fejret med manér. Og i år lykkedes det så imponerende nok næsten at rykke op igen!

Et brag af en kamp, med en frisparksperle i sidste minut, sender FC Udfordringen på oprykningskurs mod serie 1. Men flere andre kristne hold har stor succes for tiden.

Det stærke kollektiv og den ekstra meter, man løber for hinanden, bliver fremhævet hos de kristne klubber som en ekstra styrke. FCU er nu næsten klar til serie 1 for første gang i klubbens historie efter en utrolig intens topkamp.

Stillingen var 1-1. Uret havde passeret de 90 minutter. Zimmer, som vi for nyligt skrev om her i avisen i anledning af hans 100 kampe for klubben, blev sendt af sted i en kontra med en fri holdkammerat i den anden side tæt på mål. En kæmpe mulighed.
Der var topkamp mod Sønderbro Fight, som lå på andenpladsen, med 2 point ned til FCU på 3. pladsen. En intens kamp havde indtil nu sørget for et mål til hvert hold.
Men Sønderbros forsvarsspiller taklede Zimmer voldsomt bagfra og ødelagde for en stund alle drømme om en sejr. Forseelsen blev kun takseret til et noget tvivlsomt gult kort. Var dette slutningen på kampen? Der var stadig et frispark 20-25 meter fra målet. Kunne den sparkes ind?
Martin Vixø, som tidligere havde scoret til 1-0, lagde bolden til rette. Tiden stod helt stille. Et kort tilløb på tre skridt, og derefter hamrede han til bolden med vristen, så bolden fløj i en lige linie, helt rent i luften.
Via den fjerneste stolpe går bolden ind i Sønderbros mål! Kæmpe jubel og et fantastisk mål, som kan vise sig at blive meget afgørende for sæsonen.
Kampen fløjtes af, og tilskuerne og spillerne kan glade juble, mens resultatet sender FCU meget tæt på oprykningen til serie 1.
Kun to point i de sidste to kampe vil være nok, men næste kamp er mod rækkens nummer et, så intet er afgjort endnu.

Kristne hold har succes

Lykkes det at rykke op, vil det være første gang i FCU’s historie. Klubben har hvert eneste år, siden den første sæson, sluttet sæsonen på en bedre placering end forrige sæsons placering.
En imponerende bedrift, som fortæller lidt om den succeshistorie, klubben har været.
Og det er ikke den eneste klub med en kristent grundlag, som har succes. FA 2000, som bliver sponsoreret af Indre Missions www.jesusnet.dk, var også tæt på at rykke op i år, selvom de for kun et år siden rykkede op i serie 2.
FCU’s kvindehold er allerede rykket op efter en rigtig god sæson med tætte kampe, og i serie 5 er Kirkeholdet Vrå gået ubesejret igennem sæsonen og har kun inkasseret to mål mod 34 scorede. Så det ligner også en oprykning her.

Et stærkt og ambitiøst fællesskab

Men hvorfor går det så godt for de kristne hold? Træner Mads Drake fra FC Udfordringen ser kollektivets styrke som en af faktorerne:
– Lysten til at ville hinanden det bedste – både på og uden for banen. Derudover har vi en stor talentmasse, som lytter til det, der bliver sagt fra sidelinjen. Kollektivt står vi stærkt, siger han og fortsætter:
– Vi forsøger at tage udgangspunkt i egne kvaliteter. Det vil sige at forstærke den følelse via øvelser, som skal være med til at styrke selvtilliden og lysten til at spille fodbold.
Og selvom alting ikke handler om at vinde, så er det selvfølgelig også en stor del af drivkraften for førsteholdet:
– Personligt er jeg ambitiøst anlagt, og en oprykning ville da uomtvisteligt betyde noget på det plan. Spillerne har haft det som mål hele året, så stor credit til deres præstationer indtil nu. Overordnet synes jeg, det ville være et fantastisk signal at kunne sende, at det er muligt at have sportslig succes baseret på en rød tråd og klar klubånd, siger han.

Stor opbakning til FCU’s skæbnesvangre kamp - fra en mindre gruppe entusiastiske fans, som kun var tilfreds med én ting: Sejr.
Stor opbakning til FCU’s skæbnesvangre kamp – fra en mindre gruppe entusiastiske fans, som kun var tilfreds med én ting: Sejr.
Førstepladsen er ambitionen

Daniel K. Andersen, som er træner i FA 2000, ser også fællesskabets styrke:
– På trods af en alderspredning på 10 år har vi et super godt kollektiv, både på og uden for banen. Dette betyder gode positive tilråb og opbakning fra alle på holdet. Kombinerer man det stærke kollektiv med god fight og nogle gode individualister, så har man et godt billede af det kristne hold i FA 2000, smiler han.
Selvom 1. pladsen for FA 2000 stadig rent teoretisk er inden for rækkevidde, er det dog i praksis en noget nær umulig opgave pga. dårligere målscore end de øvrige tophold.
Og da klubben allerede har et hold i serie 1, ville de alligevel ikke kunne rykke op.
– Men naturligvis ville 1. pladsen i serie 2 have været et dejligt trofæ til samlingen. Eftersom vi nu to sæsoner i træk er sluttet højt i rækken, vil titlen naturligvis være ambitionen i næste sæson, siger Andersen.
De mangler nu en enkelt kamp mod B1903, inden sæsonen er slut:
– Her vil vi forsøge at rejse os efter vores marginal-nederlag i topkampen mod Skovshoved i tirsdags. Vi vil derfor have fokus på det mentale, men også på mere kynisme i afslutningerne, da det igennem hele sæsonen har medført, at vi har scoret for få mål. Får vi rettet op på dette, vil vi helt sikkert slutte sæsonen godt af, mener træneren.
Udfordringens egen klub kan efter redaktionens slutning sikre sig oprykningen, når de d. 18 juni møder topholdet fra Heindal. Lykkes det ikke her, vil man tre dage senere kunne afgøre det mod ærkerivalerne fra FC Sydhavnen i sæsonens sidste kamp.
Mere info kan findes på www.fcudfordringen.dk.