Blå bloks kristne ansigt?

Karlo Brondbjerg
Karlo Brondbjerg

Blå bloks valgløfter står i skærende kontrast til den modvilje, de praktiserer over for Menighedsfakultetet (MF) og Dansk Bibel-Institut (DBI), der har ry for at uddanne de populære ”bibeltro” præster, siger Karlo Brondbjerg fra Kristendemokraterne (KD).

– Det glæder mig, at blå blok vil værne om Danmarks kristne kulturarv og gerne vil kendes på at pleje nationens grundlovssikrede kristne identitet, siger KD’eren fra Herning.
Men i 2004 fjernede blå blok SU-støtten til de to bibeltro præsteuddannelsessteder. Begrundelsen var, at studiestederne ikke var objektive nok overfor bl.a. den homofile tankegang. Dansk Folkeparti gik foran i kampen mod de bibelnære uddannelser, men C og V fulgte desværre også DF i SU-fratagelsen.
Siden har mange kristne støttet op om studiestederne, og antallet af ”bibeltro” studerende er konstant voksende.
De ”bibeltro” præster er eftertragtede i Folkekirken, og jeg vil opfordre til, at vi stopper tidligere tiders misrøgt og i stedet anerkender Danmarks og kirkernes behov for disse præster, opfordrer Brondbjerg.
Eksamenspapirer fra MF og DBI har samme anerkendelse på internationalt plan som den danske SU-berettigede teologiuddannelse. Der er udelukkende tale om et holdningsspørgsmål fra partiernes side.
Rød blok er desværre i denne sag uden for pædagogisk rækkevidde, men hele blå blok skal i den kommende valgkamp love at genetablere SU-støtten til Menighedsfakultetet og Dansk Bibel Institut, slutter KD’eren.