Franskmand arresteret for terror i Bruxelles

Det franske politi har i Marseilles arresteret en 29-årig frnsmand ved navn Mahdi Nemmouche som mistænkt for drabet af fire personer ved terroristangrebet mod det jødiske museum i Bruxelles.

Han blev afsløret ved en rutine-razzia mod narkotika, og politiet var først ikke klar over, at han angiveligt var terroristen, der var ansvarlig for udåden.

Han blev taget, da han ville stige af en bus,der havde bragt ham den lange vej gennem Frankrig fra den belgiske grænse. Hans amatøragtige optræden kom bl.a. til udtryk ved, at han stadig var i besiddelse af en angrebsriffel og en revolver af samme slags som blev brugt ved angrebet mod det jødiske museum.

Ifølge franske og belgiske myndigheder er der bevis på, at Nemmouche var tilknyttet Iraq og Syrien eller ISIS, en jihadisk gruppe der opererede i Syrien og som indtil begyndelsen af dette år havde forbindelse med Al Qaeda.

Han havde opholdt sig et år i Syrien, oplyses det.

Præsident Francois Hollande har prist de franske politistyrkers effektivitet med at forhindre vold af “jihadister”, der er vendt tilbage til Frankrig fra Syrien, og at den mistænkte i Bruxelles-drabene blev standset, da han satte fod i Frankrig.

Ifølge politiet er Nemmouche født i Riubaix, en fattig industriby i det nordlige Franrig nær grænsen til Belgien. Han har hidtil afvist at udtale sig. Han er blevet dømt syv gange – bl. a. for at have kørt bil uden førerbevis og for bevæbnet røveri.

Det var lykkedes ham i en hel uge at undslippe, men han blev afsløret, da han gjorde den fejl at beholde sine våben.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mindst 600 frivillige er taget fra Frankrig til Syrien for at deltage i borgerkrigen. En del af dem er vendt tilbage, men det er næsten umuligt at holde dem under opsyn, oplyser franske myndigheder.