Hjælp til børn i alkoholfamilier

 Christian Bjerre
Christian Bjerre

Folketinget har netop enstemmigt vedtaget et beslutningsforslag om at lave et lovforslag til en behandlingsgaranti til børn af alkoholmisbrugere.
Blå Kors – og herunder TUBA, (terapi for unge, der er børn af alkoholmisbrugere) – har i flere år arbejdet for at sikre hurtig og målrettet hjælp til disse børn og unge.
Der er dog stor forskel på, hvordan og hvor meget kommunerne hjælper børn i alkoholfamilier. Nogle kommuner har både tilbud til børn og en TUBA-afdeling, mens andre kommuner holder sig til, at det hidtil ikke har været en opgave, som kommunen skal løse. Ifølge generalsekretær i Blå Kors, Christian Bjerre, er konsekvensen, at mange børn og unge må klare sig selv og lider skade.
Ifølge sundhedsstyrelsen vokser omkring 122.000 børn op i familier med alkoholproblemer. Børn kan blive skadet af forældrenes misbrug bl.a. ved selv at udvikle misbrug af alkohol eller stoffer, få lavt selvværd, have svært ved at gennemføre en uddannelse, blive depressive eller få psykiske problemer.
Med en behandlingsgaranti vil børn og unge få ret til hjælp eller behandling, men først skal lovforslaget udarbejdes med en beskrivelse af, hvad garantien skal indeholde. Christian Bjerre håber, at der ikke går lang tid, før behandlingsgarantien bliver en realitet.
LØJ