Videoklip til ’Møder med Jesus’

Morten Hørning
Morten Hørning

Selskab for Bibelsk Arkæologi (SBA) udgav sidste år bogen ’Møder med Jesus’ i samarbejde med Bibellæserringen. Nu har SBA’s formand, lektor Morten Hørning Jensen, lavet 27 små videoklip til bogen.
Møder med Jesus – en gennemgang af Markusevangeliet er skrevet af TELs redaktør og SBAs formand Morten Hørning Jensen og er ment som en hjælp til at lukke Markusevangeliet op i lyset af arkæologien. Nu kan man få yderligere lys over evangeliet gennem Morten Hørning Jensens videoer. Til 27 af bogens afsnit har han nemlig udarbejdet nogle små YouTube-videoklip på 2-3 min., enten i Israel ”på stedet, hvor det skete” eller på kontoret i Aarhus.
– Vi har lavet disse videoer af to årsager: Først og fremmest giver stederne i Israel, hvor evangeliet fandt sted, en så god ramme om dets budskab, at vi i virkeligheden burde lave mange flere! Dertil kan man sige, at brugen af sociale medier flytter måske særligt unges måde at finde information fra en traditionel bog til fx YouTube. Vi håber at kunne få flere i tale på denne måde, understreger Morten Hørning Jensen.
Han har netop afløst Jan Højland, som har valgt at stoppe efter fem år som SBA’s formand. Samtidig forsætter Morten Hørning Jensen som redaktør af SBA’s blad TEL.
Bodil