ISIS korsfæster otte rivaliserende oprørere

Det er som om tiden er blevet skruet 2000 år tilbage. Korsfæstelse – i vore dage? Men det er altså en kendsgerning, at den nye islamiske gruppe, ISIS (Islamic State in Iraq and Syria), har korsfæstet otte oprørere i Syrien, fordi de angiveligt blev anset for at værd for moderate, oplyser en overvågningsgruppe i den forløbne weekend.

Det er det engelske nyhesbureau Reuters, som oplyser dette fra Beirut. Den syriske observations-organisation for menneskerettigheder meddeler, at de otte mænd blev korsfæstede i lørdags i Aleppo-provonsen – og at deres lig stadig kan ses.

Observations-organisationen meddeler, at der ved kampe mellem rivaliserende grupper i Syrien er blevet dræbt omkring 7000 personer siden januar under ISIS’ bestræbelser på at styrke dets greb i området.

ISIS – en radikal gruppe tilknyttet Al-Qaida – har erobret områder på begge sider af den irakisk-syriske grænse efter at have taget den irakiske by Mosul den 10. juni på dets vej mod Bagdad.

I Syrien har ISIS været i kamp mod grupper som Nusra Fronten – al Qaidas offcielle syriske fløj – i opstanden mod præsident BasharAssad, der begyndte som en pro-demokratisk protest men udviklede sig til en borgerkrig.

Observations-organisationen, en anti-Assad gruppe som sporer vold, oplyser, at langt størstedelen er blevet dræbt ved sprængninger, heriblandt bilbomber og selvmordsangreb. Den fulgte kampene i syv provinser.

Denne organisation oplyser, at ISIS henrettede de otte mænd på et torv i Deir Hafer i det østlige Aleppo, og at ligene ville blive på stedet i tre dage.

ISIS’ militære fremskridt har sat fokus på, hvordan konflikten i Irak er sammenflettet med borgerkrigen i Syrien, hvor over 160.000 personer er blevet dræbt. ISIS’ lynsejre i i Iraks sunni-muslimske nordlige anti-vestlige provinser i de sidste tre uger betyder, at ISIS nu hersker over store områder på begge sider af grænsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Navneskifte

Endnu inden verden er blevet gjort nærmere bekendt med ISIS har organisationen ændret navn til “Islamisk stat” og udtaler, at “legaliteten af alle emirater, grupper, stater og organisationer er annulleret ved udvidelsen ad kalifatets myndighed”.

Gruppen har søndag proklameret oprettelsen af en ny islamisk stat og krævet loyalitet fra muslimer verden over.