Kirke med vokseværk 25 år

Sognepræst Peter Søes
Sognepræst Peter Søes

Et kvart århundrede er gået, og det skal fejres! skriver Vivi Dam fra PR-udvalget i den meget aktive Skelgaardskirken på Amager.

– Det hele begyndte med en drøm om en rigtig kirke, så vi kunne flytte fra Oliefabriksvej, hvor menighedshuset havde fungeret som filialkirke. Det første spadestik blev taget i 1988, fortæller Vivi Dam.

I august 1989 kunne man indvie Skelgaardskirken, men den oprindelige kirke blev hurtigt for lille.

Kirken måtte udvides

Skelgaardskirken er en meget aktiv kirke, faktisk så aktiv, at der blev pladsproblemer i løbet af de første årtier. Derfor blev kirken udvidet i 2009.
Ialt fire præster, heraf én ungdomspræst, samt en sognemedhjælper er tilknyttet menigheden, som byder på mange forskellige aktiviteter.
En af den seneste tids særlige tiltag var en flot udført fortællegudstjeneste om den onde kong Akab. Sognepræst Peter Søes stod for denne gudstjeneste den 22. juni.
Kirken blev tegnet af arkitekt Gert Ingemann fra Tegnestuen Møllen. Prædikestol, alterbord og døbefont, som er fremstillet i sort granit og fremstår i en blanding af poleret og rå udtryk, blev tegnet af arkitekt Erik Heide.

Fejrer en hel uge

De første 25 år bliver fejret med en Jubilæums-gudstjeneste søndag den 17. august,
hvor Københavns Biskop Peter Skov-Jakobsen deltager sammen med en del af de præster, der har haft tilknytning til kirken gennem de 25 år. Denne gudstjeneste bliver også startskuddet til en jubilæumsuge med aktiviteter for alle.
Søndag aften vil der være Gospel fest med Amager Gospel Kor under ledelse af Nina Luna. I hele perioden vil lokale kunstnere udstille deres kunstværker. Ugen slutter den 23. august med Vestamagers største kræmmermarked.
Programmet kan ses på kirkens hjemmeside og i Kirkebladet, som udkommer 1. august i stedet for 1. juli, oplyser Vivi Dam.

Prædikestol, alterbord og døbefont i Skelgårdskirken på Amager blev tegnet af arkitekt Erik Heide. Alt er fremstillet i en blanding af poleret og rå sort granit.
Prædikestol, alterbord og døbefont i Skelgårdskirken på Amager blev tegnet af arkitekt Erik Heide. Alt er fremstillet i en blanding af poleret og rå sort granit.