Newsboys og Gungor på musikfestival

Gungor har produceret fire albums, som har hævet dem op i den offentlige bevidsthed som et af de største kristne bands: ’Beautiful Things’, ’Ghost Upon The Earth’, ’Creation Liturgy’ og senest ’I Am Mountain’.
Gungor har produceret fire albums, som har hævet dem op i den offentlige bevidsthed som et af de største kristne bands: ’Beautiful Things’, ’Ghost Upon The Earth’, ’Creation Liturgy’ og senest ’I Am Mountain’.

Det er nogle af de største kristne kunstnere, som kommer på den norske ’Skjærgårdsfestival’. Den foregår kun 100 km nord for Kristianssand og lokker derfor danskere derop.

Der bliver rig mulighed for at høre nogle af de bedste kristne musikere, når Skjærgårdsfestival holder en 5-dages festival i Norge.

Mon ikke der er nogle danskere, som pakker kufferten og tager turen til det smukke Norge fra d. 1.-6. juli, når Skjærgårdsfestivalen inviterer til stor musikfestival på Risøya?
Newsboys er et af de største navne, som kommer. De optrådte for første gang på festivalen i 1996. Og siden bandet startede ti år tidligere i 1986, har de udgivet hele 16 albums, hvoraf seks af disse har solgt til guld i hjemlandet Australien.
Seneste album hedder ’Restart’, og navnet skyldes blandt andet, at det tidligere DC Talk medlem Michael Tait siden 2009 er blevet forsanger for bandet. Det bliver hans første gang med Newsboys i Norge.
Newsboys har i øvrigt lavet soundtracket til filmen God’s not Dead’, som udkom i USA i marts måned.

Omfavn mysteriet

Et band, som måske har opnået endnu større popularitet, er det kreative band Gungor, som består af Michael og hans kone Lisa. De har storhittet med albummet ’I Am Mountain’ og vil give prøver på deres unikke stil på hovedscenen. Michael Gungor beskriver musikken således:
– Der er en følelse af at søge efter noget, at vandre og at miste, i alle disse sange. På den anden side er der en genfødsel af håb og liv i det. Der er en frihed og en omfavnelse af mysteriet og det ukendte, at finde en glæde og en barnlighed inden i det hele, forklarer han lidt kryptisk.

Metalbandet Extol vil utvivlsomt teste højtalernes kapacitet.
Metalbandet Extol vil utvivlsomt teste højtalernes kapacitet.
Norsk genopstået metal

Men det hele er ikke kun smuk lovsang og poppede rytmer, som man kan opleve på årets festival. Langfra, faktisk.
De norske metalhelte Extol kommer også og sørger for, at man får god grund til at headbange med sit lange eller korte hår. Bandet er efter en længere pause begyndt at turnere igen. Extol udgav deres første plade i 1998, hvor de blev kendt for at være med til at udfordre strukturen i metalgenren.
Nordirske Nathan Jess sørger for, at der også kommer noget intim lovsangsmusik. Han blev for alvor kendt, da han varmede op for Casting Crowns i 2010.
Sangeren Sarah Kelly kommer også. Hun er kendt for sine ærlige tekster og sin blanding af 70’er lovsang og rock’n’roll.
Sivert Dagsland, Royal Tailor, Humming People, Family Force 5, Guvna B og italienske Sleeping Romance er blandt de andre navne, som ellers tæller flere norske bands.
Mere info om alle artisterne og om festivalen kan man i øvrigt få på www.sginfo.no.