– Jeg var en stræber

Den tidligere overvægtige Bart Millard har blandt andet tabt sig voldsomt, da han fik at vide, at hans vægt var livsfarlig for ham.
Den tidligere overvægtige Bart Millard har blandt andet tabt sig voldsomt, da han fik at vide, at hans vægt var livsfarlig for ham.

MercyMe fik deres helt store gennembrud med ’I Can Only Imagine’. Bandet har aldrig været bange for at skrive sange om de svære ting i livet. Det gør de stadigvæk, men en ny åndelig forståelse hos forsanger Bart Millard har ændret noget. 

– Jeg var en stræber. Det var derfor, jeg startede et band, siger Bart Millard, forsanger i MercyMe.

Ikke alt er ved det gamle for MercyMe, som netop har udgivet pladen ’Welcome To The New’:
– Sidste album handlede om at være på kollision med Helbrederen. Min fætter, som var brandmand, døde, og jeg skrev titelmelodien på ti minutter i en koncertsal i tårer, husker Bart Millard tilbage.
– Jeg tænkte: ”Hvorfor skal vi igennem dette rod, alt dette lort i vores liv? Er der en chance for, at det ikke vil være forgæves?” ’Welcome To The New’ var svaret på det spørgsmål. Det var her, vi landede, og det har ikke været forgæves. Jeg føler, at evangeliet er blevet levende for første gang, siger Millard overraskende til CCM.

Legalistisk barndom

Bart Millard har haft en svær tid, hvor han blev overvældet af problemer; han fik helbredsproblemer pga. sin høje vægt, familiemedlemmer døde, og minder fra hans barndom kom op til overfladen:
– Jeg voksede op med en legalistisk baggrund, og selvom det hele handler om nåde, så var der altid noget mere, man kunne gøre for at gøre livet bedre. Men jeg gjorde selvfølgelig i stedet 10 ting! Jeg var en stræber. Det var derfor, jeg startede et band, for jeg følte, at jeg måtte gøre mere. Jeg troede, at hvis vi ikke gav Gud vores bedste, så var han ikke tilfreds med os, forklarer han.

Korset skaber noget nyt

Faktisk blev det så slemt, at Millard overvejede at vende både Gud og bandet ryggen. Men så kom en gammel ven med et overraskende budskab:
– ”Du kan ikke gøre noget for, at Kristus vil elske dig mere, end han allerede gør”, sagde han. Jeg tænkte, at det da var et fint koncept, men jeg købte det ikke. Mit hjerte var elendigt og havde brug for Gud.
– Men så sagde han, at ”på grund af korset, så er du en ny skabning. Du skal ikke tænke over, om dit hjerte ikke kan stoles på. Du har fået et nyt hjerte og sind i Kristus”.
– Jeg tænkte: ”Wow, det har jeg ikke hørt, da jeg voksede op. Det betyder også, at jeg ikke kan ødelægge det på nogen måde”, siger Millard.
Den nye forståelse er sunket ind i både hjerte og sind, og MercyMe ser frem til at levere dette budskab med ny styrke, for nu tror de på det – måske mere end nogensinde før.