– Brug dine værktøjer

s23_tnewberryDen nye stjerne Tyler Newberry ønsker, at vi prøver at tænke på Djævelens indflydelse på en ny måde. 

Hvis du er på jagt efter en ny stjerne, så led ikke længere. Tyler Newberry er en af dem, som allerede skinner.

Singersong-sangeren har netop debuteret med albummet ’The Devil Rides A Horse’. Her er hans budskab tydeligt: Djævelen har nogle værktøjer, men det har vi kristne også. Han ønsker, at kristne ser verden på en ny måde.
– Jeg føler, at vi ofte er i defensiven som mennesker, som kristne. Jeg ønsker at formidle andre muligheder. Der er en mulighed for at bekæmpe det onde, ikke kun undgå det. Djævelen brøler på jorden, bruger sine redskaber og bruger dem godt. ”Hesten” (fra titlen red.) repræsenterer hans værktøjer. Det kan manifestere sig som vrede, pornografi, jalousi og mange andre ting. Men han er ikke den eneste, der har værktøjer. Vi har også fået det, vi har brug for, forklarer Tyler til CCM.
Tyler har været lovsangsleder i mange kirker. På hans album kan man høre, at han er inspireret mange steder fra:
– Jeg voksede op med Cindy Morgan, Rich Mullins, Wes King, Burlap to Cashemere og Philly Keaggy. Nirvana, U2 og Pearljam hørte vi alle sammen dengang. Efterhånden respekterer jeg flere genrer og artister, end jeg kan nævne, siger Tyler Newberry og fremhæver dog lige nu Matthew Perryman Jones og Andy Gullahorn som nogle af de mest inspirerende, fordi de formår at gøre sangskrivningen til det håndværk, han ser det som.
– Men sandheden er, at jeg skylder enhver god sang, jeg nogensinde har hørt, et håndtryk.