Tilstoppede afløb og evige svar

Af Henrik Engedal ung@udfordringen.dk
Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk

”Betal 3000 kr. eller kom frivilligt og hjælp med at rydde op i gården.” Det var det generøse tilbud, jeg for nylig fik ind ad min brevsprække.

Det var blevet tid til den årlige fællesrengøring i den lejlighedsblok, som jeg bor i. Det tog ikke lang tid at overveje det ”tilbud”, så jeg troppede op på en hellig søndag for at arbejde det meste af dagen.
Heldigvis var vejret godt, så dagen gik hurtigt. Og vi fik da også lavet noget, selvom pedellen forsikrede mig om, ”at det jo mest var for at have fællesskab med hinanden”.
”Jo tak, et ret tvunget fællesskab”, tænkte jeg…

Jeg har ellers længe haft et problem med afløbet ude på badeværelset. Hver gang man tog bad, blev det hele oversvømmet! Det er bare så svært at komme ned i det lille afløbshul, så derfor valgte jeg i stedet at hælde forskellige mere eller mindre tilfældige rengøringsvæsker ned i hullet. Inklusiv afløbsrens endda, men det hjalp nu ikke rigtigt noget – irriterende nok!
Og alle de andre rengøringsmidler hjalp selvfølgelig heller ingenting på mit tilstoppede afløb. Bare fordi der står ”rengøring” på flasken, garanterer det jo ikke ”rengøring” – blev jeg bittert mindet om. Man skal bruge det, der virker.
Til sidst købte jeg noget stærkt snask, som i løbet af få sekunder fjernede alt det, der stoppede mit afløb til. Dejligt, ikke flere oversvømmelser på badeværelset – for en tid i hvert fald.

Vi bliver ofte præsenteret for forskellige løsninger på livets små og store problemer på internettet og i blade og aviser. ”Sådan bliver du…..”, eller ”…… vil gøre dig mere lykkelig” osv. Nogle af dem virker, og andre gør ikke.
Men bliv ikke forvirret over alle de ”nye” og ”moderne” råd. I Prædikerens Bog står der nemlig, at alting går i ring. Og nogle gange synes jeg, at det er en god ting at tænkte på. Vores problemer er grundlæggende de samme, og det er løsningen også. Vi skal bruge det, der virker.

Du kæmper stadig med vrede, begær, lavt selvværd, hovmod, magtsyge, stolthed, frådseri, misundelse, dovenhed og nydelsessyge, ikke? Dem kan du i hvert fald godt forberede dig på her i livet, for de kommer til os alle.
Heldigvis behøver du ikke at bruge alle mulige tilfældige ”rengøringsmidler” for at bekæmpe dem. Du kan stole på, at skaberen af alting har løsningen, som virker til alle tider. Jesus viste os, hvordan vi skal leve et liv uden påvirkning fra synden.