Ny katolsk generalvikar

Ps. Lars Messerschmidt. Foto: Omar Ingerslev.
Ps. Lars Messerschmidt.
Foto: Omar Ingerslev.

Den 1. september fratræder pastor Lars Messerschmidt som den katolske kirkes generalvikar. Han afløses af Niels Engelbrecht, sognepræst ved domkirken i Bredgade.

Pastor Lars Messerschmidt (77) har været generalvikar, dvs. biskoppens højre hånd, i de sidste 17 år. Hans efterfølger, Niels Engelbrecht, er både sognepræst ved domkirken og konstitueret sognepræst ved Jesu Hjerte og Sakraments menigheder i København og Rosenkranskirken i Aakirkeby.
Domkirken og Sakramentkirkens menigheder skal fra 1. august betjenes af pastor Daniel Nørgaard, mens pastor Stefano Tarquini skal være andenpræst ved Jesu Hjerte Kirke, skriver Katolsk Orientering.
Den tidligere generalvikar fortsætter dog som formand for den kirkelige domstol og som konstitueret sognepræst ved Sct. Hans menighed i Køge, Sct. Knuds menighed i Ringsted og Helligånds menighed i Vordingborg.
Bodil