Præst flyver i ambulancefly til Stauning Airshow 2014

Præst Steen Frøjk Søvndal, Grindsted, vil flyve til  Stauning lufthavn i et veteranfly af typen KZ IV.
Præst Steen Frøjk Søvndal, Grindsted, vil flyve til
Stauning lufthavn i et veteranfly af typen KZ IV.

Den 9. august fejrer MAF sit 25 års jubilæum ved en hangar-gudstjeneste i Danmarks Flymuseum under Stauning Airshow. Præsten ankommer med en type veteranfly, som MAF bruger til mission og nødhjælp i andre dele af verden.
Danmarks Flymuseums store KZ-hal med gamle veteranfly bliver omdannet til kirkerum under en alternativ hangar-gudstjeneste fyldt med sang og musik. Den kendte komponist og pianist Willy Egmose medvirker sammen med sin trio.
Efter planen ankommer gudstjenestens præst Steen Frøjk Søvndal, Grindsted, til Stauning lufthavn i museets klenodie, et KZ IV ambulancefly, som er gjort flyveklar til anledningen. OY-DIZ er et specialdesignet fly til brug for Zone-Redningskorpset. Det var på vingerne første gang den 4. maj 1944.
Hangar-gudstjenesten bliver optaget af TV Midt/Vest til senere udsendelse, oplyser MAF.
Bodil