Tre unge congolesere døbt i sø ved Skjern

- Nu er jeg et nyt menneske, sagde én af de unge efter dåben.
– Nu er jeg et nyt menneske, sagde én af de unge efter dåben.

Frimenigheden LM-Kirken i Skjern havde en helt særlig dåbsfest pinsedag, da tre unge nydanskere ønskede dåb ved fuld neddykning.

Tre unge fra LM-Kirken (Luthersk Mission) i Skjern blev døbt pinsesøndag.

– Jesus Kristus er verdens frelser, og han er min frelser – den hilsen blev vi mødt med på forskellige sprog, da pinsegudstjenesten gik i gang, fortæller Ruth Torp Svendsen.
Omkring 150 var med i LM-kirken pinsesøndag, og det blev en festgudstjeneste ud over det almindelige.
Der var nemlig dåb af tre unge fra Congo: Mugisha Mutabazi, som er 26 år og bor i Tarm, Gloire Rutikanga på 17, som går på fodboldakademi i Ikast, og Jeanne Bintu på 14, som går i 8. klasse i Skjern.

Udendørs dåb i en sø

De unge har gået til dåbsundervisning hos frimenighedens formand Enok Sørensen. Han stod for dåbshandlingen, som foregik udendørs og med fuld neddykning.
Det var de unges eget ønske, at dåben skulle foregå sådan, så efter sang, prædiken og altergang blev forsamlingen inviteret med ud til Adelvej, cirka 5 km fra Skjern, hvor der var en sø.
Her blev de unge så døbt i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn.
– Nu er jeg et nyt menneske,” erklærede Gloire Rutikanga efter dåben.
Festen fortsatte i kirken med et stort frokostbord med både danske og afrikanske retter.
– Efter mad og taler, mange tungetriller og musikalske indslag kunne vi gå hjem en stor oplevelse rigere og med tak til Gud, der stadig kalder nye ind i sit rige, slutter Ruth Torp Svendsens beretning i avisen Tro og Mission.