Volleyturnering for sultne afrikanere

s22_stor volleyEfterskoler konkurrerede om at vinde en ged, en legetøjskanin og en pose ris – til nogle andre. 

Fire efterskoler gik sammen for at have en sjov dag – og hjælpe andre til ’Gi’ en Ged Cup’.

Der var engagement og volleyspil af høj klasse i mange af de kampe, som blev spillet mellem de fire deltagende efterskoler: Hedemølle, Vejle Fjord, Grejsdalens og Skrødstrup Efterskole. Som en forstander bemærkede:
– Man kan godt mærke på stemningen, at der ikke bliver kæmpet om point og placeringer, men at vi er her for at have det sjovt – og at vi samtidigt hjælper nogle mennesker, som har mere brug for hjælpen end andre.

Pokalen var en ged

Pokalerne, som blev uddelt, kommer ikke til at tage fokus fra andet skinnende sølvtøj i pokalskabene. Det var nemlig en ged, en kanin i legetøjsformat samt en pose ris.
Hedemølle Efterskole vandt både drenge- og pigerækken. Hos pigerne blev Vejle Fjord Efterskole og Grejsdalens Efterskole henholdsvis nr. 2 og 3, mens samme placeringer hos drengene gik til Skrødstrup Efterskole og Vejle Fjord.
Men alt det er dog underordnet ifølge arrangørerne, som havde valgt et højere mål end deres egen ære. Stævnet foregik i en dejlig ånd, båret af fairplay samt altså præmierne, som i alt talte to geder, fire kaniner og 2 sække ris.
Det er nok til at mætte to flygtninge i tre måneder.
Og præmierne bliver i den nærmeste fremtid sendt til et værdigt trængende hjem i Afrika.