Efter ny raketregn har Israel indledt operation mod Hamas i Gaza

Efter en ny regn af 70 raketter afskudt fra Gaza-striben mod Israel meddeler det israelske militær, at det har indledt en operation mod Hamas i Gaza for at standse raket-ilden, som i stigende grad har hjemsøgt den sydlige del af Israel.

Det fremgår ikke klart af udtalelsen fra militæret, om operationen omfatter  en landoffensiv, men det oplyses, at fly- og flådestyrker er begyndt at angribe Gaza.

En militær talsmand sagde i aftes: – Militæret har angrebet 50 mål i Gaza, heraf tre fra havet og resten fra luften.

Ifølge talsmanden er de israelske angreb blevet øgede og vil fortsat blive det i de kommende dage.

1500 soldater fra reservestyrkerne er indkaldt som led i operationen, der har fået navnet “Protective Edge” (“Beskyttende Rand”).

– Militæret har indledt operation “Protective Edge” i Gaza mod Hamas for at standse den terror, som israelske borgere er konfronteret med dagligt, siger talsmanden.

I mange byer og bebyggelser i det sydlige Israel hylede alarmsignalet “rød farve” og sendte indbyggerne i tilflugtsrum. I løbet af blot 30 minutter  var der i går en byge af over 30 raketter.

Hamas har påtaget sig ansvaret for raketilden, der var rettet mod bl.a. byerne Ashkelon, Kiryat Malachi, Ashdod,  Netivot og Beersheba.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Iron Dome”-missilforsvarssystemet nedskød 12 raketter over Netivot og Ashkelon.

Statsminister Benyamin Netanyahu og hans senior ministre har afholdt et tre timer langt hastemøde for at drøfte situationen.

Raketregnen har medført aflysning af toggangeni det sydlige Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

15 sekunder

Indbyggere i det sydlige Israel er blevet advaret om blot at være blot 15 sekunder længere borte fra deres tilflugtsrum døgnet rundt.

“Iron Dome”-batterier er blevet opstillet i strategiske stillinger overalt i Israel, oplyser militæret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som led i operation “Protective Edge” har israelske fly angrebet en skjult raketafskydningsrampe og hvad der betegnes som en “terrorcelle”, siger talsmanden.

Det er blevet henstillet til israelske landmænd ikke at arbejde på deres land inden for 1 kilometer fra grænsen.