Filmfestival – Verdenspremiere om arabisk drengs trængsler

th

På torsdag åbner Jerusalems 31. filmfestival, og i dagene fra den 10. til den 20. juli vil der blive vist 200 film fra 50 lande  verden over  i film-højborgen Cinemateket, over for den  gamle bymur.

 

Festivalens arrangører lover et overflødighedshorn af seriøse, muntre og fascinerende film.

 

Der åbnes med verdenspremieren på Eran Riklis’ film “Dansende arabere”, der er baseret på Sayed Kashuas halv-autobiografiske roman om en arabisk drengs trængsler, da han fik et stipendium til at studere på et prestigefyldt israelsk institut i Jerusalem  og blev konfronteret med spørgsmål som sprog, kultur og identitet.

 

Filmen vil blive vist for hundreder af gæster i amfiteatret “Sultan’s Pool” nær Cinemateket, og i de næste dage vil tusinder af israelere og udlændinge flokkes dertil for at se mange slags film. Det er som en moderne valfart til Jerusalem.

 

Blandt de prominente udenlandske gæster er Spike Jonze, iscensætter/forfatteren af den Oscar-


Artiklen fortsætter efter annoncen:nominerede film “Her”.