Peres besøger den rakethærgede by Sderot

Alarmsignalet “rød farve” hylede i mange byer i det sydlige Israel i dag som tegn på indflyvende raketter, men Israels 91-årige præsident Shimon Peres besøgte alligevel byen Sderot, blot 4 km fra grænsen, for at vise sin sympati over for byens indbyggere og tilkendegive, at de har nationens støtte i en svær tid.

I længere tid har der været planlagt en afskeds-pressekonference for Peres med den udenlandske prese i hans residens i Jerusalem, men planen blev ændret i takt med udviklingen i syd. Peres besluttede at tage til Sderot. I stedet for at aflyse pressekonferencen indbød han verdenspressen til at møde ham i Sderot.

Det var en træt udseende Peres der modtog omkring 20 journalister til en pressekonference. Flere var ikke mødt op, fordi det blev sagt, at det var en “propagandatur”.
Peres talte om sine syv år som præsident og forholdet til Egypten og Jordan. Han talte om, hvad Israel havde opnået i hans præsidentperiode på det økonomiske område og inden for “videnskabelig industri”.

Han sagde, at han går ind for en to-stats løsning af det israelsk-palestinensiske problem – og at han ikke havde mistet håbet om fred.

Pressekonferenen fandt sted i Sderots samfundshus. Der lød intet alarmsignal i den tid, Peres opholdt sig i byen.

I løbet af weekenden blev der afskudt 29 raketter fra Gaza mod det sydlige Israel, og det tisraelske militær oplyser, at luftvåbnet angreb 10 mål i Gaza-striben, omfattende raket-afskydningsramper og en våbenfabrik.
To af raketterne fra Gaza havde Beersheba som mål. “Iron Dome”-forsvarssystemet opfangede begge raketter.