Israel i to-fronts konfrontation. Hizbollah affyrer raketter fra Libanon.

Israel er nu i en to-fronts konfrontation med palæstinensiske terroristgrupper, idet Hizbollah i Libanon har afskudt raketter mod Israel, der er under massive raketangreb fra Hamas og Islamisk Jihad i Gaza-striben.

Hizbollahs første raketafskydning mod Israel skete kl. 2 natten til fredag, men den eksploderede på libanesisk område på grund af en teknisk fejl. Libanesiske sikkerhedsstyrker ankom til stedet og begyndte at lede efter ophavsmændene til raketangrebet.

Kl. 6.30 fredag morgen blev der affyret to raketter mod det nordlige Israel. En af dem eksploderede over en åben mark nær grænsebyen Metula.

Israel reagerede på angrebet ved at åbne artilleri-ild over grænsen denne morgen.
Det israelske militær har sendt en meddelelse til FN-styrken UNIFIL i Libanon med oplysninger om raket-beskydningen.

Det er første gang Israel er blevet angrebet fra nord siden Hamas og Islamisk Jihad indledte den nye fase af deres raketangreb mod Israel.
Mange steder i Israel rapporterer om raketbeskydning  fra Gaza, heriblandt Ashkelon, Sderot,
Sha’ar Hanegev, Ofakim, Merhayim, Netivot, Ashdod, Ashkelon. Nes Ziona, Rehovot, Gan Yavne, Rishon LeZion, Ramla og Eshkol-området.

Der var på ny luftalarm i Jerusalem, hvis indbyggere rapporterer om mindst fem eksplosioner. Hamas udtaler, at raketterne havde knesset som mål.
Alarmen lød også i Tel Aviv, hvor granatsplinter landede nær en benzinstation i den sydlige del af byen og så langt nordpå som Haifa. Også atomanlægget i Dimona kom igen under raketbeskydning.
Israels avancerede “Iron Dome” missilforsvarssysem opfangede langt størstedelen af de indflyvende raketter.

Ifølge en israelsk militærtalsmand er omkring 255 raketter blev afskudt mod Israel siden begyndelsen af operation “Protective Edge” (“Beskyttende Kant”).

Obama vil hjælpe forhandlinger i gang om våbenhvile
USA prøver at forhindre en landoperation i Gaza, og præsident Barack Obama har i en telefonopringning til statsminister Benyamin Netanyahu udtalt, at Washington er parat til at forhandle om en våbenhvile mellem Hamas og Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: