Israel isoleres – Flyselskaber aflyser trafik til Tel Aviv

Israel føler sig isoleret, idet en række luftfartsselskaber har aflyst deres flyvning til og fra Tel Avivs Ben Gurion lufthavn på grund af faren for nedskydning. Standsningen var en følge af et raketnedslag mod et hus i Yahud, 1.5 km fra lufthavnen.
Blandt de flyselskaber, som har indstillet trafikken til Israel, er de amerikanske Delta Air Lines, American Airlines Group og United Airlines. Også Canadas største flyselskab har aflyst flyvning på Israel.  Europæiske selskaber har fulgt trop med en domino-virkning, og der meldes om lukning af blandt andre de franske, hollandske, belgiske, tyske, svejtsiske selskaber, mens det jordanske ikke er berørt og aldrig har lukket ruten på Israel under krig.

Det europæiske “Air Safety Agency” har fremat en “stærk anbefaling” om at undgå Ben Gurion lufthavnen indtil videre. Et Delta fly på vej mod Tel Aviv fra New York blev omdirigeret til landing i Paris.
Norwwegian Airlines har aflyst dets flyvning fra København til Tel Aviv.

Hamas har tidligere i denne måned advaret internationale flyselskaber om ikke at flyve på Ben Gurion lufthavnen, idet “det havde lufthavnen – som også er en militær luftbase –  som mål”.

Det israelske El Al vil, som altid, fortsætte dets regulære flyvinger, hedder det i en udtalelse fra selskabet.

Raketten mod Yahud ramte et hus i byen og forvoldte skade. En person blev såret.

Israel har været i kontakt med USA, Rusland og internationale flymyndigheder om fortsat flyvning på Ben Gurion lufthavnen, der betegnes som “sikker”.
– Der er ingen grund til at indstille flyvnngerne til Israel og derved belønne terror, hedder det i en udtalelse fra lufthavnsmyndighederne.

De internationale selskaber er blevet mere bekymrede efter nedskydningen af et malaysisk fly over Ukraine, hvor alle 298 ombordværende blev dræbt.

Palæstinensiske terrorister har fra Gaza afskudt 200 raketter mod Israel, hvoraf flere havde lufthavnen som mål, men de blev opfanget af “Iron Dome”-luftforsvarssystemet.
Politiets talskvinde, Luba Samri, siger at raketten mod Yahud er den nærmeste ved lufthavnen siden optrapningen af krigshandlingerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En soldat savnet
Standsningen af flyvningen til Tel Aviv var det sidste slag mod Israel, efter at det var blevet oplyst, at en israelsk soldat var meldt savnet. Soldaten, den 21-årige Oron Shaul fra Golani-brigaden, som Hamas har meddelt, at det har taget til fange, betegnes nu af Israel som “missing in action” (savnet i kamp).

Han havde været i en pansret mandskabsvogn, der blev angrebet, da israelske tropper avancerede mod Gaza by. Seks andre soldater i kørtetøjet blev dræbt, og deres lig er blevet identificerede. To andre soldater blev alvorligt sårede.
Avisen “Ha’aetz” bringer idag på forsiden billeder af ni dræbte israelske soldater. Ialt 28 soldater er blevet dræbt siden indledningen af den israelske landoperation.
Bladet “New York Times” bringer i dag et andet gribende billede – af en ung israelsk kvinde der sammen med soldater bar kisten med hendes kæreste, Tal Yifrah, på en begravlsesplads nær Tel Aviv.