Israelsk advarsel sender Gaza indbyggere på flugt

Tusinder af Gaza-indbyggere, der trodser Hamas’ opfordring til at blive hjemme, er flygtet fra den nordlige del af området, efter at Israel per telefon og flyveblade har advaret dem om, at et stort angreb er forestående.

De flygtede i æselkærrer, bil eller til fods, og nogle af dem svingede med hvide flag. Mange kom fra Bet Lahiya-området og fandt ly i skoler, der drives af FN.

Israel har betegnet det forestående angreb som “kort og midlertidigt”.

Hamas henstillede til beboerne om at forblive og ignorere denne “israelske propaganda”,  men alligevel flygtede indbyggerne i stort tal.

Libanon
“Rød farve”-alarmen er  hørt så langt nordpå som Nahariya og Shlomi nær grænsen til Libanon, og to raketter – afskudt fra Libanon, eksploderede over åbne områder og forårsagede ingen skade.
Det var tredje gang, raketter er blevet afskudt fra Libanon mod Israel siden i fredags.

Det israelske militær svarede med artilleri mod stedet, hvorfra raketterne blev afsendt i Rashidiya-flygtningelejren i Syd-Libanon.
Hamas-ledere i Libanon siger, at deres gruppe ikke havde nogen rolle i dette angreb, og at det intet har at gøre med en udtalelse om, at dets væbnede fløj havde påtaget sig ansvaret.

I en lederartikel i morgenavisen “Ha’aretz” i dag hedder det:
– De ekstremistiske elementer, der skubber regeringen i retning af at indlede en landoffensiv i Gaza, vildleder offentligheden. Israel må søge en diplomatisk løsning, som vil tjene dets interesser. En landinvasion i Gaza er ingen løsning.