Nej til Hamas-banner på dansk kirke

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Aarhus C

Banneret foran Stefanskirken. Den miderste linje er fra et radikalt Hamas-slogan brugt som opfordring til at udrykke alle jøder.
Banneret foran Stefanskirken. Den miderste linje er fra et radikalt Hamas-slogan brugt som opfordring til at udrykke alle jøder.

Da Stefanskirken i København hængte et banner op med et slogan fra den palæstinensiske Hamas-bevægelse, var det med den begrundelse, at sloganet handler om fred og bliver brugt af begge sider af Israel-Palæstina-konflikten.
Det er forståeligt, at hverken Israelmissionen eller Den Israelske Ambassade godtager den forklaring på baggrund af de mange selvmordsangreb på busser, butikker og forlystelseskvarterer i sin tid. Det var da også dengang, EUs udenrigsministre betegnede Hamas og Islamisk Jihad som ”terrornetværk” og krævede dem forbudt.
Men det var også dengang, en højtstående kilde i Israels forsvar sagde til nyhedsbureauet AFP, at den yderligtgående gruppe Hamas skifter strategi og vil være umulig at standse. ”At standse Hamas vil være som at forsøge at tømme havet med en ske, for der er hundreder af Hamas-sympatisører især i Gazastriben,” sagde kilden.
Hvordan kan man ”forbinde Hamas med fred”, når man tænker på den israelske far, der sad og talte i mobiltelefon med sin søn, der var på vej hjem fra skole i skolebussen, da forbindelsen pludselig blev afbrudt, og faderens værste anelser blev bekræftet…
Et Hamas-banner på en dansk kirke – ville det ikke svare til, at man for 70 år siden havde gjort det samme med et hagekors-banner?