Øget spænding i Øst-Jerusalem

Spændingen er øget i Øst-Jerusalsm, hvor paletinensiske demonstranter sloges mod israelske sikkerhedsstyrker inden begravalsen idag fredag af den 16-årige dræbte palestinenser, Mohammed Abu Khdeir. Seks persoer er bleveyt arresteret i forstaden Shuafat, hvor Mohammmed levede.

 

Hans lig, der viste tegn på vold, blev fundet i Jerusalem Skoven. Han menes at være blevet kidnapped og dræbt af israelske højrefløjs ekstremister, formentlig en hævnakt for drabet af tre kidnappede unge israelere.

 

Hans begravelse vil finde sted i eftermiddag, efter den muslimske traditionelle fredags-bøn. Det er samtidig den muslimske højtid Ramadan. Det frygtes, at det vil komme til nye uroligheder.

 

Statsminister Benyamin  Netanyahu har fordømt mordet af den unge araber og sagt, at gerningsmændene vil blive stillet for retten. Han henstillede til israelske borgere at vise tilbageholdenhed, “selv om deres blod koger”.

 

Optøjerne i Øst-Jerusalem i onsdags medførte skader for millioner af shekler på Jerusalems let-bane anlæg. Tre jernbanestationer, skinner og elektricitets- og kommmunikationsanlæg var blevet beskadiget.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Morgenavisen Ha’aretz” skriver idag i en lederartikel:

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette er et kritisk øjeblik. Netanyahu må fordømme opfordringerne til hævn og gøre alt i sin magt for at mindske stemningen af ophidselse, som allerede har ført til mord af en palestinensisk dreng. Dette er sandhedens øjeblik.

Imens øges spændingen også i syd. Over 30 raketter afskudt fra Gaza-striben,  ramte det sydlige

Israel igår. Israel harmobiliseret tanks og infanteri efter optrapningen.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netanyahu siger, at hvis raketangrebene fortsætter, vil sraelske styrker i området reagere med stor styrke.

 

Israel angreb 15 mål i Gaza igår. Mindst 19  civilpersoner blev sårede.

 

Lederen af FN’s  Menneskerettighedskommission i Geneve, Navi Pillay, har fordømt både israelere og palestinensere for den  sidste optrapning.