Seks jødiske ekstremister arresteret for drabet på ung palæstinenser

Seks unge jødiske ekstremister – i vide kredse betegnet som terrorister- er blevet arresteret for drabet på  en ung palæstinenser fra Øst-Jerusalem, Muhammad Abu Khdeir, og en af dem har tilstået forbrydelsen.

Navnene på de  arresterede er ikke oplyst.

Tilståelsen kom under et intensivt forhør af den israelske Shin Bet-sikkerhedstjeneste.

De mistænkte betegnes som unge mænd og mindreårige. De er fra Bet Shemesh og en Vestbred-bosættelse ved navn Adam.

En af de mistænkte samarbejder med politiet og har anklaget sine medskyldige.

Efter arrestationen udtaler ministeren for offentlig sikkerhed, Yitzak Aharonovitch, at staten Israel er et lovlydigt land og besluttet på at gå til handling mod alle, der krænker loven.

Kort efter at politiet havde meddelt, at jøder var blevet arresteret for drabet, fordømte statsminister Benyamin Netanyahu drabet og udtalte, at “der er ingen plads for sådanne mordere i det israelske samfund”.

Netanyahu har kondolereret over for den dræbte unge palæstinensers familie og tilsagt, at Israel vil finde de, der står bag hvad han betegner som “denne gruopvækkende forbrydelse” og stille dem for retten. Han siger, at ligesom Israel i løbet  af få dage fandt frem til Muhammads dræbere, har Den palæstinensiske  Myndighed (PA) ansvaret for at gøre alt for at arrestere dem, der står bag kidnapningen og drabet på tre israelske teenagere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:PA’s præsident, Mahmoud Abbas, har anmodet FN-generalsekretær  Ban Ki-moon om at nedsætte en international komite, der skal undersøge forbrydelser begået over for det palæstinensiske folk, heriblandt drabet  på Khdeir, oplyser det palæstinensiske nyhedsbureau WAFA.

Politiet har undersøgt forskellige motiver til drabet af Muhammad, omfattende kriminelle eller personlige motiver, men det menes,  at morderne  handlede af nationalistiske grunde.

Det oplyses nu, at de seks, der er arresterede for drabet, tidligere forsøgte at kidnappe en 9-årig palæstinensiske dreng, der kom gående med sin mor og broder på en gade i Øst-Jerusalem forstaden Bet Hanina. De mistænkte kom kørende i en bil, der standsede nær moderen og hendes børn, og forsøgte at tvinge drengen ind i bilen. Moderen sloges mod dem og brugte bl.a. sin mobiltelefon som en slags våben. Det lykkedes drengen, Mussa Zalum, at undslippe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mordet på Abu Khdeir udløste en kæde af optøjer i Øst-Jerusalem og andre steder  på Vestbred-området og i den arabiske sektor i Israel

Forsvarsminister Moshe Ya’alon siger, at han er “skamfuld og  forfærdet over det brutale drab af Abu Khdeir, og at de, der står bag dette  mord er jødiske terrorister”.

Overrabbineren i Samaria, Elyakim Levanon, siger, at Abu Khdiers mordere skal dømmes til døden.

– Jødisk lov har ingen barmhjertighed i tilfælde af et brutalt mord. uanset om det er et mord på en jødisk eller arabisk teenager, siger han, Dette gælder også for dem, der kidnappede og dræbte israelske teenagere – de må dømmes til døden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 Gaza

Fra Gasa oplyses, at syv Hamas-mænd er blevet dræbt ved israelske flyangreb. Seks af dem er fra Izz ad-Din Qassam Brigaderne, der blev ramt i en tunnel. Det er uklart, om tunnellen brugtes til smugleri eller til at foretage et angreb mod Israel.

Nogle timer seere fortsatte raketbeskydningen af det sydlige Israel, hvorved en israelsk soldat blevsåret.