Tage Bechmann 70 år

s2_Tage Bechmann 70 årTage Bechmann kunne den 12. juli fejre sin 70 års fødselsdag i hjemmet i Gilleleje.

Tage Bechmann er født i Ringkøbing, men familien flyttede flere gange, så han blev student fra Haderslev.
Efter lærereksamen fra Haslev var han i godt fem år ansat af Blå Kors Danmark, før han blev folkeskolelærer i en seks-årig periode. I 1981 blev han og hustruen Mona forstanderpar på Nordsjællands Efterskole i Valby ved Helsinge.
I 1984-85 blev han ramt af en voldsom kræftsygdom, som han nærmest mirakuløst overlevede. Han mener selv, at helbredelsen skyldtes kemoterapi i højdosis sammen med hans egen tro og familiens og vennernes forbøn. Kemoterapien havde dog givet så stærke smertefulde bivirkninger, at han i 1987 sagde sin stilling op, og familien flyttede til Gilleleje.
Han begyndte herefter at dyrke sin store interesse for journalistik og blev redaktør af Dansk Europamissions pressebureau. I 1990 blev han ansvarshavende redaktør af den lokale ugeavis.
Han var i en periode informationschef for Mission Øst, før han fik tilkendt førtidspension som 56-årig på grund af bivirkningerne fra kemoterapien.
Herefter gik Bechmann ind i frivilligt arbejde i Græsted. Han har i 14 år været journalistisk ansvarlig for Gribskov Kommunes ugentlige lydavis for blinde og andre med læseproblemer – og med i redaktionen af Frivilligcentrets nyhedsblad.
For to år siden fik han en blodprop i hjernen. Han er dog fortsat aktiv i Red Barnet og med i TV Lorrys repræsentantskab for KLF, Kirke & Medier, Distrikt Øresund.
Ellers ser han gerne tv, læser meget og nyder at spille lidt fodbold i haven med de to børnebørn på 5 og 6 år.
Bodil