Tre dræbte teenagere begravet side ved side

Israel var i dyb sorg, da de tre dræbte teenagere – Naftali  Fraenjkel,   Gilad Sh’ar, begge 16 år, og Eyal  Yifrach, 19 – blev begravet igår  ved siden af hinanden i byen Modi’in midtvejs mellem Tel Aviv og Jerusalem.

 

De skulle oprindeligt habe været begravet hver for sig i deres respektive hjembyer, men efter at deres familier havde rådført sig med politiet og lokale rabbinere blev det besluttet,  at de tre skulle stedes til hvile ved hinandens side.

 

Massebegravelsen markerede en foreløbig afslutning på 18 dages prøvelse, hvorunder

der havde været en intensiv eftersøgning af de kidnappede og deres bortførere på  et stort område på Vestbredden.

 

Jagten på morderne fortsætter ophørligt, og statsminister Benyamin Netanyahu har tilsagt,  at dræberne vil blive fanget, at Hanas i Gaza-striben vil blive ramt,  og at den israelske militæroperation i området vil blive udvidet, om nødvendigt.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:De tre dræbte var blevet et nationalt symbol, og  billeder af dem ses på gader mange steder i Israel..

 

–          Israelske borgere har lært at genkende deres ansigter, selv om vi, til  vores sorg, ikke kunne mødes med dem, som vi håbede og drømte om, sagde Netanyahu.. Vi var charmeret af deres smil, venlighed og ungdommelige glæde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Omkring 10.000 sørgende, med de tre dræbtes famiulier i spidsen,

overværede begravelsen, og der ble afholdt separate højtideligheder i

deres hjembyer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

                                                      Sandal – og knuste briller

 

Det er nu blevet oplyst, hvad der førte til opdagelsen af ligene af de  tre dæbte tgeenagere.

 

–          Det var som et puslespil, siger en israelsk sikkerheds-embedsmand. På et meget storrt olmråde fandt vi først nogle bederemme, så en sandal og nogle knuste briller, der førte os til stedet, hvor ligene lå.

 

Det er stadig uklart, om kipnapperne havde planlagt at dræbe de tre drenge fra starten eller ville have holdt dem som gidsler, efter at det var lykkedes en af dem at kontakte politiet med sin mobiltelefon..

 

I opringningen sagde Gilad på hebraisk  roligt og stille ”Jeg er blevet kidnapped”. Så hørte man en mand sige, også på hebraisk, ”Tag hovedet ned”, og derefter på arabisk: ”Giv mig telefonen.” Så blev der affyret et skud.. Derefter var der stilhed.