Arabisk teenagers død medfører optøjer i Øst-Jerusalem

En arabisk teenager fra forstaden Shuafat i Øst-Jerusalem er fundet dræbt i Jerusalem Skoven, og politiet undersøger nu, om der er en mulig forbindelse til en meddelelse om kidnapning  at en ung palestinenser.

 

En anden  mulighed der undersøgtes er, om drabet var led i et familie-”æresdrab”.

 

Hundreder af palestinensere demonstrerede idag i Øst-Jerusalem mod politiet,  over drabet af den unge mand og erklærede, at dette var en gengældelse for kidnapningen  og drabet af de tre unge israelere.

 

Demonsranterne afbrændte bildæk og smadrede vinduer på en jernbanestation. De råbte:

”Vi vil ofre vores liv for shihad’erne”  I Bet Hanina-forstaden  kastede demonstranter sten mod sikkerhedsstyrker. En person blev såret og måtte hospitalsindlægges.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hundredvis af indbyggere i  Shuafat tog til den dræbte bteenagers hjem på kondolence-

Besøg.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israelske politikere på højre- og venstrefløjen har fordømt drabet. Jusitsminister Tzipi Livni, siger, at mordet på den arabiske teenager er chokerende.  Hun tilsagde,  at sikkerhedsstyrker ville bringe de, der står bag drabget, for retten.

 

Det palestinensiske WAFA nyhedsbureau  hart fordømt Isrtaels ”kollektive straf” af palestinensere for kidnapningen og drabet af de tre israelske teenagere – uden at henvise til selve bortførelsen, der blot  omtales  ”tre bosætteres fosvinden” som grund til

”Israels angreb mod forsvarsløse palestinensiske civilpersoner”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Overe for dette står en udtalelse af Ruslands præsident, Vladimir Putin, der har kondolerert over for Israel og de tre dræbte israeleres familie.

 

Putin betegnede det  skete som ”en barbarike terroristhandkling” og gav udtryj for håb om, at de, der stod bag udåden vil blive stillet for retten.