26-årig sognepræst i Sct. Marie Kirke i Sønderborg

s2_madspj– Evangeliet ud til flere, er Mads Jakob Thorlund Jakobsens mål.

For mig handler det bare om at gøre tingene så godt som jeg kan og udbrede evangeliet til flest mulige. Mit ønske er, at Sct. Marie Kirke må være en kirke, hvor alle aldersgrupper kommer sammen for at lovprise Gud og høre budskabet, siger Mads Jakob Thorlund Jakobsen.

Den nye præst i Sct. Marie Kirke i Sønderborg blev indsat i embedet den 6. juli. Selv om han kun er 26 år gammel, har han allerede været præst i Skagen Kirke, hvor han blev ordineret og indsat i foråret 2013.

Kald til at være præst

– At være præst er meget meningsfuldt for mig. At tale om et decideret præstekald, lyder måske af for meget for nogle, men sådan er det for mig, siger Mads Jakob Thorlund Jakobsen i et interview med JydskeVestkysten (JV).
Han fortæller om hjemmet i Ølgod, hvor faderen var præst og moderen hjemmegående med en sygeplejerskeuddannelse. Han overvejede en tid at blive landmand, men erkendte, at det både var fysisk meget krævende og sjældent rentabelt.
Mads Jakob arbejdede derfor målrettet mod at blive præst og startede direkte på teologistudiet efter gymnasiet. Derfor var han også kun lige fyldt 25 år, da han blev ordineret og begyndte som præst i Skagen.

Bibelens talerør

Blandt Mads Jakobs mange interesser er landbrug, bier, kemi, musik – og Brorson.
Kemi-interessen gjorde, at han i gymnasietiden blev udtaget til kemi-olympiaden på H.C. Ørsted Instituttet i København.
Han valgte at satse på teologien, selv om han langt fra var sikker på, om folkekirken ville have plads til en, der ’hører til den konservative flok’. Hermed hentyder han bl.a. til sin afvisning af vielse af homofile.
– Det er en synd, og desuden er det teologisk ubegrundet, at man skal have et ritual, der modsiger al kirkelig tænkning. Ægteskabet er noget, vi har fået af Gud, siger Mads Jakob. Derimod er vielse af homofile ’noget… vi selv har fundet på, og kalder Guds gave’.
I studietiden fandt han til sin overraskelse ud af, at han ikke bare havde evner for de naturvidenskabelige fag, men også kunne lære de sprog, som er vigtige på teologistudiet.
Om inspirationen fra salmedigteren Brorson siger Mads Jakob:
– Han når helt ned i Bibelens tekster og rammer det dybeste sted hos mennesket, som få gør. Jeg er af den holdning, at Bibelens ord taler til vores tid. Jeg skal ikke fortolke Bibelen, men er bare talerøret.
Derfor betegner den unge præst sig selv overfor JV som ’bibelteologisk’, fordi han holder sig tæt til Bibelens tekster i sin forkyndelse.

Musik gør sjælen glad

I Mads Jakobs barndomshjem fyldte musik meget. Han spiller selv både violin, trompet, guitar, savblad og cello, har sunget i kirkekor i Herning – og hører Mozart, når han kører bil.
– Musik gør sjælen glad, siger Mads Jakob med et citat af Martin Luther.
En anden arv fra hjemmet i Ølgod er det at holde andagt flere gange dagligt:
– I mit barndomshjem holdt vi morgenandagt, fik et stykke af den svenske prædikant Rosenius til formiddagskaffen, et afsnit af Biblen til den varme mad og en almindelig godnatbøn til aften. Jeg har bibeholdt nogenlunde samme ritualer, siger Mads Jakob til JV den 17. august.

Op med kirkefanen

Mads Jakob Thorlund Jakobsen, som afløser Udfordringens formand Stig Christensen i Sct. Marie Kirke, fortæller, at han har haft en ’løs tilknytning’ til Menighedsfakultetet i sin studietid, men ikke har læst der.
Han er åben over for kirkens mulighed for at tilbyde forskellige slags arrangementer i sognet. Men det skal ikke bare være kultur eller folkelighed altsammen:
– Kirkefanen skal holdes højt, fastslår Mads Jakob Thorlund Jakobsen i interviewet med JV.

Mads Jakob Thorlund Jakobsen har været omtalt i JydskeVestkysten flere gange, siden han den 6. juli blev indsat som præst i Sct. Marie Kirke i Sønderborg.
Mads Jakob Thorlund Jakobsen har været omtalt i JydskeVestkysten flere gange, siden han den 6. juli blev indsat som præst i Sct. Marie Kirke i Sønderborg.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: