Bibler tilbage til USA’s hær

I USA’s luftvåben har kristne oplevet repressalier. Både luftvåbnet og flåden valgte at forbyde bibler i basernes natborde - men har måttet lægge dem tilbage igen.
I USA’s luftvåben har kristne oplevet repressalier. Både luftvåbnet og flåden valgte at forbyde bibler i basernes natborde – men har måttet lægge dem tilbage igen.

I juni beordrede USA’s flåde Gideon-bibler fjernet fra baserne. Men nu er ordren omstødt.

Kristne i USA’s forsvar har oplevet pres på forskellig vis. Men et forbud mod Gideon-bibler på værelserne er nu blevet ophævet.

l USA’s luftvåben har kristne oplevet repressalier, hvis de fx læste Bibelen offentligt. Der har også været flere tilfælde af diskriminering, som gik ud over kristne – men ikke gjaldt muslimer og homofile.

Mange protester

I juni beordrede USA’s flåde-ledelse alle rengøringsfolk til at fjerne ’bibler og andet religiøst materiale’ fra flådens gæstehuse og internationale baser. Flådens folk ville dog have mulighed for at få en bibel, hvis de selv bad om det.
Men stærke protester på de sociale medier fra American Family Association (AFA) og fra præsterne i The Chaplain Alliance for Religious Liberty fik den 15. august ledelsen til at omstøde kendelsen.
Nu er flådens ’religiøse tilbud i forbindelse med overnatninger’ under genovervejelse, skriver flådens talsmand, Commander Ryan Perry til avisen Stars and Stripes. I mellemtiden vil Gideon-biblerne bestående af Ny Testamente og Salmernes Bog igen være at finde i flådens sengeborde.
AFA-leder Tim Wildmor hilser den nye beslutning velkommen med ordene: ’Det er fantastiske nyheder!’

Ateist-aktion

Det var et brev fra ateist-gruppen Freedom From Religion Foundation (FFRF) som førte til fjernelsen af biblerne. De foreslog også, at biblerne, andre religiøse tekster samt en ateistisk bog om Bibelen skulle være tilgængelige på opfordring.
Ateist-gruppen hævder, at flåden giver Bibelen en særstatus og dermed viser en forfatningsstridig præference for kristendommen frem for andre religioner og over ’ikke-religion’.
FFRF sendte et tilsvarende brev til USA’s luftvåben, som fjernede biblerne fra sine gæstehuse i 2012 – og derpå måtte lægge dem tilbage igen efter en tilsvarende prostestaktion som den, der gjaldt bibler til flådens folk.