Jødisk leder: ’Hvorfor tier verden om overgreb mod kristne?’

Lederen af Den jødiske Verdenskongres, Ronald S. Lauder.
Lederen af Den jødiske Verdenskongres, Ronald S. Lauder.

– Jøder ved kun alt for godt, hvad der sker, når verden er tavs, siger lederen af den jødiske verdenskongres.

– Hvorfor er verden tavs, mens kristne slagtes i Mellemøsten og Afrika? spørger Ronald S. Lauder, præsident for The World Jewish Congress.

I en artikel i New York Times skriver Lauder: ”I Europa og USA har vi set demonstrationer på grund af de tragiske dødsfald blandt palæstinensere, der blev brugt som menneskelige skjolde af terrororganisationen Hamas, som kontrollerer Gaza.
FN har lavet undersøgelser og retter sin vrede mod Israel, fordi landet har forsvaret sig selv mod denne terrororganisation. Men det barbariske slagteri af tusindvis af kristne bliver mødt med relativ ligegyldighed.”

Fra Libanon til Sudan

Lauder nævner terror-gruppen Boko Haram, som har kidnappet og dræbt hundreder af kristne i Nigeria i år.
Han nævner også, at en halv million kristne arabere er fordrevet fra Syrien under borgerkrigen, og at kristne bliver forfulgt og dræbt i lande fra Libanon til Sudan.

FN er stum

– FN har for det meste været stum. Verdens ledere ser ud til at være opslugt af andre sager i denne mærkelige sommer 2014. Der har ikke været sendt nogen flådekonvojer til Syrien eller Irak. Og alle de smukke kendisser og de aldrende rockstjerner – hvorfor virker det, som om nedslagtningen af kristne ikke aktiverer deres sociale antenner? spørger Lauder.

IS har store ressourcer

Lauder fortæller også om Islamisk Stat (ISIS/IS), som har taget magten i dele af Irak og Syrien:
– Det er ikke en løs koalition af jihadist-grupper, men en reel militær magt, som har overtaget det meste af Irak. De bruger penge fra de banker og guld-forretninger, de har erobret. Samtidig har de kontrol med olieressourcer og bruger gammeldags afpresning til at financiere deres ’dræbermaskine’, så det er måske den rigeste islamistiske terror-gruppe i verden.

Kristne og jøder deler værdier og skæbne

Lauder fortsætter:
”…den generelle ligegyldighed overfor ISIS med dens massehenrettelser af kristne og dens dødbringende optagethed af Israel er ikke bare forkert, det er afskyeligt!”
Han tilføjer, at båndet mellem jøder og kristne giver god mening:
– Vi har mere til fælles end de fleste andre religioner. Vi læser den samme Bibel og har de samme moralske og etiske kerneværdier. Desværre har vi også del i de samme lidelser: Kristne dør på grund af deres tro, fordi de er forsvarsløse og fordi verden er ligeglad med deres lidelser.
Jeg skriver dette som en jødisk leder, der har omsorg for mine kristne brødre og søstre. Det jødiske folk forstår kun alt for godt, hvad der sker, når verden er tavs. Denne dødens kampagne må og skal stoppes, understreger Ronald S. Lauder.
Han lovede i juni tusindvis af kristne i Budapest, at han hverken vil tie om den voksende fare for antisemitisme i Europa og Mellemøsten eller være ligeglad med kristnes lidelser.