Syv unge danskere til Afrika

Fra toppen af trappen ses: Andreas Degn, Steffen Elgaard, Jeppe Dige Tambjerg, Benedicte Lundager, Camilla Traub Nielsen, Henriette Kiilerich, Maria Jensen, Merethe Knudsen, Signe Randorff, Sophie Kristensen, Karen Damgaard Andersen, Cecilie Gløe-Jakobsen og Anne Katrine Justesen.
Fra toppen af trappen ses: Andreas Degn, Steffen Elgaard, Jeppe Dige Tambjerg, Benedicte Lundager, Camilla Traub Nielsen, Henriette Kiilerich, Maria Jensen, Merethe Knudsen, Signe Randorff, Sophie Kristensen, Karen Damgaard Andersen, Cecilie Gløe-Jakobsen og Anne Katrine Justesen.

I august og september sender Afrika InTouch (AIT) syv unge volontører til Uganda og Tanzania, hvor de i 3-6 måneder skal leve, bo og arbejde hos AIT’s lokale partnere.
I Afrika får volontørerne diakonale opgaver, fx med at bygge en legeplads og undervise på lokale skoler, som drives af AIT’s forskellige partnere. I fritiden vil de opleve en afrikansk kirke og bl.a. tage del i ungdomskor.
Foruden volontørerne rejser to ’globale fortællere’ til Syd-Cameroun, hvor de skal samle inspiration fra den lokale kirke. Efter nogle uger vender de igen hjem til Danmark, hvor de resten af året skal rejse rundt og fortælle om deres oplevelser for danske børn og unge.

Grundige forberedelser

Volontørerne har været på en uges intensivt kursus, der giver en bedre forståelse af, hvad de møder i Afrika. De har lært, hvad det vil sige at være udsendt fra en kirkelig organisation i Danmark til en lokal partner i et afrikansk land.
De er også blevet udfordret på deres opfattelse af mission, missionærrollen, tro, kirke, bæredygtighed, kulturmødet og meget mere.
Foruden AIT’s egne syv volontører, deltog også volontører fra Missionsforbundet og KFUM og K, der hhv. rejser til Ghana og Indien, fortæller netværkskoordinator Tuja S. Berg fra AIT.
Bodil