Historien om Mama Heidi

Mama Heidi. Afrikas Moder Teresa.  Af Henri Nissen. Fotos af Rolland Baker.  Forlaget Scandinavia. 156 farvesider.   Stort format: 17 x 25 cm. Indbundet.  Pris: 228 kr. (Udkommer 2. september. Forudbestillingspris indtil mandag d. 1.9. for kun 179 kr. - kun på www.Hosianna.dk eller Udfordringen).
Mama Heidi. Afrikas Moder Teresa.
Af Henri Nissen. Fotos af Rolland Baker.
Forlaget Scandinavia. 156 farvesider.
Stort format: 17 x 25 cm. Indbundet.
Pris: 228 kr. på www.Hosianna.dk

Disse billeder fra den store vækkelse i Mozambique siger mere end tusinde ord om en million afrikanere i Mozambique, som er blevet dybt berørt af det kristne budskab.

I centrum af vækkelsen står Heidi Baker, som rejste herned for at tage sig af forældreløse og forsømte børn efter borgerkrigen. I dag sørger hun for, at 3.000 børn hver dag kan få mad og undervisning.
Heidi var selv en ordblind pige, som gik i specialklasse som barn. Men hun mødte Gud så stærkt, at hun brød ud af sin velhavende familie og opsøgte de udstødte og fortabte i Asien, London og Afrika.
Hun er i dag doktor i teologi – og helbredt for ordblindhed. Hun leder sammen med sin mand og de lokale ledere 10.000 kirker. Desuden er der bibel- og præsteskole, klinikker og meget andet. Hvert år kommer 3-400 unge og ældre fra hele verden for at gå på hendes Harvest bibelskole i Pemba, hvor de ofte oplever kristendommens kraft i praksis. (Se artiklen om en af eleverne på side 23.)
Efter opfordring fra Jørgen Vium fra Forlaget Scandinavia besøgte jeg i oktober 2013 Heidi og Rolland Bakers base i Pemba, Mozambique. Jeg fik lov at fortælle Heidi Bakers utrolige historie i bogen ”Mama Heidi – Afrikas Moder Teresa” – og Rolland Baker gav mig lov at bruge sine gribende fotos.
Begge svarer de i bogen på åndelige og praktiske spørgsmål om, hvordan de har forsøgt at leve troen ud, – og om hvordan vi andre måske også kan opleve Gud på samme fantastiske måde i vores liv.
Læs også leder

Øverst med uret rundt: Tusinder af forsømte børn har fået fremtid og håb. - Heidi uddeler julegaver sendt fra kristne gennem Samaritans Purse. - Heidi i køkkenet, hvor ris og små fisk tilberedes til hundredevis af børn hver dag. - Mange forældreløse børn har fået sig en kærlig mor i Mama Heidi. - En lille dreng får sig en lur under gudstjenesten. - Kærligheden gør hele forskellien.
Øverst med uret rundt: Tusinder af forsømte børn har fået fremtid og håb. – Heidi uddeler julegaver sendt fra kristne gennem Samaritans Purse. – Heidi i køkkenet, hvor ris og små fisk tilberedes til hundredevis af børn hver dag. – Mange forældreløse børn har fået sig en kærlig mor i Mama Heidi. – En lille dreng får sig en lur under gudstjenesten. – Kærligheden gør hele forskellien.