Danmark – eventyrets land

Af Allan Fisker
Af Allan Fisker

Danmark var H. C. Andersens land, og det er mit og mange andres.

Her kyssede Frømanden Mary fra Australien! Hun blev prinsesse. Ja, enda Kronprinsesse, de har fået prinser og prinsesser. Så eventyret er langt fra slut!

Danmark er et dejligt kongerige med 4 årstider. Vintre med ubeskrivelige landskaber med sne og iskrystaller. Forår, hvor alt spirer og grønnes, sommer med strålende vejr – både sol og regn. Efterår med farvespektrer, der er nærmest ubeskrivelige smukke!

Her er ingen kvælende ørkener med sand og støvstorme.Vulkaner og store jordskælv har vi ikke, frostgraderne er ikke truende. Cykloner, tornardoer og store mudder- og stenskred fra bjerge har vi ikke. Der er ikke malariabefængte sumpe! Jorden er frugtbar og det kan brødføde langt flere, end her bor.

Men mange danske ved slet ikke, hvad de har. Mange tror, græsset på den anden side er grønnere og bedre. Nogle steder kan det synes grønnere, men det er måske, fordi det er kunstgræs. Jeg er blevet glad for det danske vejr efter at have været tværs over Amerika. Generelt har vi også godt vand, vi kan drikke fra hanen, nogle steder i USA smagte vandet mere af klor end i et svømmebad her.

Flygtninge, indvandrere og østeuropæere har set det, mange danske ikke kan se. På trods af klima, tro, grise og danske traditioner vil de gerne hertil!
Hvorfor? Fordi det er Eventyrets land, hvor der er bedre hjælp og omsorg end andre steder .
Send din tak til Gud, for at du bor i en virkelighed af eventyrets land! Som regel lyder det ’der var en gang’, og ikke som her, hvor vi er i eventyrets land!
Har du set det nu?