Canadas højeste skal spille Goliat

Canadiske Jerry Sokoloski vil være den perfekte Goliat, mener instruktøren af ny bibelsk film.
Canadiske Jerry Sokoloski vil være den perfekte Goliat, mener instruktøren af ny bibelsk film.

Med sine 2,26 m er Jerry Sokoloski den helt rigtige til rollen i David and Goliath.

Den bibelske beretning om David og Goliat skal filmatiseres, og ’Goliat’ er fundet, oplyste instruktør Tim Chey sidst i juli.

Jerry Sokoloski er tidligere basketball-spiller og bryder. Han har også været skuespiller, vejer 204 kg og har kæmpehænder. Han var derfor selvskreven til rollen som den bibelske kæmpe.
– Jerry er en helt utrolig velsignelse, siger instruktøren om fundet af ’Goliat’. Vores casting direktører ledte efter den største fyr, de kunne finde. Og han er meget stor! Det betyder, at vi ikke behøver at lave en computeranimation ligesom i Hulk.
Bibelens Goliat målte 2,74 meter, så Jerry er noget mindre end den rigtige.
Men han tilføjer filmen en utrolig realistisk dimension, tilføjer Tim Chey.

Tidligere ateist

Instruktøren af ’David and Goliath’ er en tidligere ateist, som nu er blevet kristen. Han satser på at lave en film, som er ’bibelsk korrekt’.
– Jeg vil gerne vise mere af den grusomhed, som filistrene stod for – og også hvem Goliat var gennem de historiske data.
Goliat gjorde simpelthen Sauls soldater rædselsslagne, og den frygt vil jeg gerne give kød og blod.
Og Davids brødre – de må have fældet tårer af vantro ved tanken om, at deres lillebror ville kæmpe imod denne kriger på 2,74m. Det kunne have været som en tragedie af Shakespear, men det blev til sejr ved Guds indgriben, forklarer Chey.

’David’ er fra England

Filmen David and Goliath fortæller historien om den unge David, før han blev konge af Israel. Den britiske skuespiller Miles Sloman spiller hovedrollen som David.
Med i filmen er der scener, hvor David kæmper mod hhv. en løve og en bjørn. Her undgår man dog ikke at bruge animationsteknikker.
Filmen forventes klar i 2015. Den bliver netop nu optaget i Marokko og London og har et budget på 50 millioner dollars.