Flyt fokus!

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

Nogle aftner, når man har siddet og kigget på alt det bras, de ofte sender i tv, kan man blive helt trist.

Hvad er det dog for en verden, vi lever i, tænker man nemt, når man ser de triste nyheder om krig og terror.
Bedre bliver det ikke, hvis man flygter ind i underholdningen eller kulturprogrammerne. For moralen er ofte lav og sproget er sjofelt og vulgært. Meget er under lavmål.
Der er ikke noget at sige til, hvis du bliver bedrøvet og måske også forvirret. For verden synes at bevæge sig i en helt anden retning, end det vi som kristne håber på.

Men vi må huske på, at Bibelen ikke lover, at verden efterhånden skal blive bedre. Næsten tværtimod. Det meste af det forfærdelige, vi oplever i disse år, er forudsagt. Det er ikke Guds vilje, tværtimod. Det er satan, der raser, fordi hans magt i verden meget snart er forbi. Snart kommer dommedag, hvor det onde får sin retfærdige dom.
Hvad skal vi så, hvis noget går os rigtig meget på?

1. Hvis vi oplever en konkret byrde over noget, så er det måske, fordi vi skal gøre noget. Sådan er de fleste hjælpeorganisationer opstået. Engang var der en mand eller kvinde, som blev rystet over nøden i samfundet og sagde: ”Hjælp os Gud! Brug mig, send mig!” Og så kan Gud gøre de mest fantastiske ting gennem dig og mig.

2. Hvis vi oplever en generel håbløshed, så er det nok ikke Helligånden, der er på spil. For det er ikke meningen, at vi skal lade os slå ud af mørket. Vi skal ikke bære verdens synd. Det har Jesus gjort. Vi skal heller ikke tro, at vi kan redde verden. Verdens eneste håb er Jesus.
Det nytter jo ikke, at vi lukker mørket ind i vores sind. Så bliver vi selv formørkede. Vi er nødt til at holde lyset tændt i os. Og lyset kommer ikke fra at se på verden, men af at se på Jesus Kristus – verdens håb.
Et godt ord siger:
Se på verden, og du bliver forvirret.
Se på dig selv, og du bliver fortvivlet.
Men se på Jesus, og du bliver forvandlet.

Så flyt fokus! – Se på, hvad Gud kan og gør.
Selv om islamister terroriserer verden, bliver muslimer i dag kristne som aldrig før. Om få år vil den muslimske verden bryde sammen, tror jeg.
Selv i Vesten vil der komme en stor kristen vækkelse, når vi indser, at Jesus er det bedste håb, vi har at give til den moderne verden.
Så lad bedrøvelsen føre os til at rette fokus opad – og så ud i verden med håb!