Tabt stamme fra Indien til Israel

De nyankomne Bnei Menashe immigranter efter deres ankomst til Israel.
De nyankomne Bnei Menashe immigranter efter deres ankomst til Israel.

En ny gruppe fra Israels “tabte” Bnei Menashe stamme er kommet til Israel fra den indiske stat Manipur, og hermed er 400 medlemmer af dette samfund indvandret til Israel i år.

Over 4500 Bnei Menashe-jøder lever nu i Israel, men 6500 er tilbage i Indien – og ønsker alle at immigrere til Israel.
De er efterkommere af en mystisk stamme, som menes at være blevet sendt sendt i eksil af det assyriske kejserdømme i år 722 f. Kr.
Ifølge deres tradition er de Torah-ruller,de tog med sig i eksilet, gået tabt eller er blevet stjålet næsten 1000 år senere. Siden da er deres tradition gået i arv fra fader til søn igennem generationer.
De har vedligeholdt deres traditioner og er aldrig hørt op med at længes efter Israel, til trods for at rabbinatet kræver, at de skal gennemgå en omvendelse.
En af de nyankomne,Yochanan Phatual, siger, at han i 20 år har drømt om een ting: Israel. Han er nu i Israel med sin familie. De lever foreløbig i et absorptionscenter i Kfar Hassidim, nær Haifa, som drives af organisationen”Shavei Israel”. Den hjælper joeder, som måtte ønske det, at indvandre til Israel fra steder verden over. Det er denne organisation, som har bragt “Bnei Menashe”-jøderne til Israel.
Lederen af “Shavei Israel”, Michael Freund, der eskorterede de nye immigranter ind i ankomsthllen i Ben Gurion Lufthavnen, sagde:
– Jer er bevæget hver gang jeg ser disse mennesker og deres opfyldelse af en tusindårig drøm om at vende tilbage til deres forfædres land.

(Sendt kl. 7.45 dansk/norsk tid)