Israelsk soldat frygtes kidnappet

En israelsk soldat frygtes at være blevet kidnappet, efter at en Hamas-selvmordsbomber angreb en israelsk styrke, der var ved at uskadeligøre en terroristtunnel.

En israelsk militær talsmand siger, at Hamas udnyttede våbenhvilen til at tage en soldat som gidsel.

To andre israelske soldater blev sårede og indlagt på hospital.
– Situationen er stadig under udvikling, siger kilden. Militæret og efterretningstjenesten arbejder på at finde soldaten.

En Hamas-talsmand ved navn Mousa Abu Marzok siger, at Israel officielt har informeret FN om, at en soldat savnes i Rafah-området af Gaza-striben.
– Mens vore styrker ledte efter tunneller, sprængte en selvmordsbombemand sig i luften, samtidig med at andre kidnappede soldaten, siger en israelsk senior militærkilde. Jeg kan bekræfte, at Hamas brød våbenhvilen kl. 9.30, og at der er voksende frygt for, at en soldat er blevet kidnappet. Hans familie er blevet underrettet. Massive sammenstød finder sted. Mange terrorister er blevet dræbt.

Det israelske militær udtaler, at våbenhvilen, der trådte i kraft fredag morgen, nu er forbi, og at militære operationer er “i fremskridt”.

Skønt våbenhvileaftalen tillader israelske styrker at forblive på stedet, er det uvist om Hamas har accepteret, om de kan bruge sprængstof til at ødelægge tunnellerne. Dette forklarer til en vis grad de gensidige beskyldninger om brud på våbenhvilen.

Mindst fire kortvarige humanitære våbenhviler er blevet meddelt, siden konflikten begyndte. De er alle blevet brudt efter nogle timers forløb.

Statsminister Benyamin Netanyahu siger:
– Vi har neutraliseret dusinvis af terrortunneller og er forpligtet til at fuldende denne mission – med eller uden våbenhvile.


Artiklen fortsætter efter annoncen: