Hundredetusinder af israelere vågnede lørdag op til luftalarm

Hundredtusinder af israelere i Tel Aviv-området vågnede kl. 6 i morges op ved lyden af luftalarm og måtte halvt påklædte styrte i tilflugtsrum.
Hamas sendte en byge af raketter mod Tel Aviv, Ramat Gan, Giv’atayim, Petah Tikva, Hod HaSharon, Ramat HaSharon, Hefer Valley-området, Herzliya og Ra’anana.
Kort efter lød sirenerne i Beersheba, Bnei Shimon, Ashdod, Ashkelon og Merhavim.

Mindst to af raketterne blev opfanget af “Iron Dome”-luftforsvarssystemet. Flere personer måtte behandles for chok.

Israel reagerede med en række flyangreb mod 80 mål i den sydlige del af Gaza-striben, hvorved 36 palæstinensere blev dræbt.

Imens fortsatte hæren med at søge efter den savnede israelske sekondløjtnant, Hadar Goldin, som menes at være blevet taget til fange af Hamas. Under en påfølgende ildkamp blev to israelske soldater dræbt.
Ifølge en militær talsmand blev den 23-årige officer fanget af Hamas ved et baghold en time efter, at en internationalt mæglet våbenhvile trådte i kraft fredag morgen. Hamas-mænd var dukket op af en tunnel og åbnede ild mod de israelske soldater. En af angriberne var en selvmordsbomber.
Hamas siger, at episoden fandt sted før våbenhvilen begyndte, men afviste at bekræfte eller afkræfte, at det havde kidnappet Goldin.
Tilfangetagelsen af Goldin har medført international fordømmelse. Såvel præsident Barack Obama som FN-generalsekretær Ban Ki-moon har slået til lyd for hans omgående frigivelse. Tyrkiet har tilbudt at gøre hvad det kan for at få Goldin sat fri.

John Kerry på rundrejse
Udenrigsminister John Kerry har på sin rejse tilbage fra Indien talt med Qatars udenrigsminister Mohammed al Attiyah, den tyrkiske udenrigsminister Ahmet Davutoglu og statsminister Benyamin Netanyahu og forventes at tage kontakt med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Kidnapningen gjorde en ende på en våbenhvile, der skulle have varet i tre dage og banet vej for drøftelser i Cairo om en mere vedvarende våbenhvile.

Nu til morgen rapporteres om intensiverede kampe i Rafah-området med svær beskydning med tank- og artilleri.

Den Palæstinensiske Myndighed (PA) giver stadig udtryk for optimisme med hensyn til våbenhvile-drøftelser i Cairo. En talsmand for præsident Abbas siger, at en palæstinensisk delegation vil tage til Cairo i dag “uanset omstændighederne”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Faderen til den kidnappede israelske officer, dr. Simcha Goldin, der er professor i askenazisk jødedom ved Tel Aviv universitetet, siger, at hans familier er sikker på, at “militæret ikke vil standse, før det har undersøgt alle klippestykker i Gaza. og bringer Hadar tilbage ‘sikker og sund'”.
Hadar Goldin er født og opvokset i Kfar Saba. Han har en tvillingebroder, der ligesom Hadar er officer i hæren, og har to andre søskende.