Den savnede israelske officer erklæret død

54992492059868490490noDen savnede israelske officer, sekondløjtnant Hadar Goldin, 23, der frygtedes at være blevet kidnappet af Hamas, er nu af det israelske militær blevet er-klæret død.
Forsvarsminister Moshe Ya’alon har overbragt budskabet til familien i byen Kfar Saba.

Militærets overrabbiner, brigadegeneral Raffi Peretz, meddelte lørdag aften, at der var tilstrækkeligt med patologiske beviser på at erklære ham død.

Det var et slag for familien Goldin, som tidligere på aftenen var blevet interviewet af israelsk TV og da havde givet udtryk for et spinkelt håb om, at deres søn og broder stadig var i live, og at Israel ikke ville trække sig tilbage fra Gaza-striben uden ham..
Hadar Goldin døde i kamp mod en gruppe Hamas-mænd, der var dukket frem af en tunnel. En af dem, en selvmordsterrorist, sprængte sig selv i luften og dræbte derved tre soldater, heriblandt
Goldin.

Hundredvis af israelere fra hele landet samledes foran familien Goldins hjem for at give udtryk for deres medfølelse. Blandt dem var forældrene til de tre teenagere, der var blevet kidnappet og dræbt.

Statsminister Benyamin Netanyahu siger, at Israel vil fortsætte med sin militæroperation i Gaza efter at hæren har ødelagt terroristtunnellerne, der fører dybt nede fra Gaza til ind på israelsk område.
– Dette vil ske i overensstemmelse med vores sikkerheds- og forsvars-behov, sagde han. Vi vil fortsætte, indtil vi har nået vores mål – at genoprette sikkerhed for Israels borgere.

200 lastbiler
200 lastbiler med humanitær ladning ventes at ville nå ind i Gaza-striben i løbet af søndagen.
I ladningen er medicin og medicinsk udstyr.
Det er den største leverance af varer til Gaza, siden operationen “Protective Edge” (“Beskytttende Kant”) begyndte.

Raketter afskudt fra hospital
En korrespondent for den finske avis “Helsingin Sanomat”, Aishi Zidan, skriver i sin reportage, at hun har set raketter blive afskudt mod Israel fra Shifa Hospitalets område i Gaza.
Hendes historie om dette er nået verden over, og hun siger, at hun væmmes over, at denne ene sætning er blevet taget ud af kontekst og bruges som undskyldning for at ramme civilpersoner i Gaza.
– Min artikel om palæstinensiske civilpersoner,  der blev ofre i krigen, er blevet til propaganda, siger hun.