Skolereform giver gospelkor i Aabenraa store udfordringer

s5_gospelkorDen nye skolereform medfører længere skoledage for eleverne. Det giver korene GospelRoots og GospelTeens med 100 medlemmer store udfordringer med korprøvetiderne.
– Før kunne GospelRoots øve fra kl.15.00 om onsdagen, men efter sommerferien har en del af medlemmerne undervisning indtil kl.15.30, hvilket gør det umuligt at starte korprøven før kl.16.00 fremover, fortæller korleder Torben S. Callesen.
Fremover vil GospelRoots holde korprøver om mandagen med start kl.16.00, og GospelTeens korprøver er rykket frem til kl.16.30 om onsdagen.
– Vi er både spændte og lidt nervøse ved, at skoleelever fremover kan have undervisning helt til kl.16.30, hvorefter de så kommer og øver et krævende musikrepertoire i korene to timer i træk. Vi har desværre også allerede fået tilbagemeldinger fra nogen, som ikke længere kan få det til at hænge sammen pga. transporttider og kolliderende skoleundervisning. Men vi gør, hvad vi kan for at bevare optimismen, forsikrer T. Callesen.
Omlægningen har også ført til, at assisterende korleder Lene Hansen ikke længere kan være med ved GospelRoots korprøver. Her vil man fremover satse på frivillige fra GospelTeens koret.
Der er optagelse i korene i slutningen af august og starten af september.
Bodil