Våbenhvilen ovre – raketter afskydes påny mod Israel

Mange i Israel havde i nat tankerne rettet mod Cairo, hvor palæstinensiske og israelske udsendinge forhandlede indirekte med hinanden med egyptere som mæglere, men nu til morgen kl. 8, da våbenhvilen er forbi, blev det klart, at den ikke ville blive forlænget – og nu har Hamas genoptaget raket-beskydningen af Israel.

En fremtrædende arabisk kilde i Cairo siger, Israel og Hamas ikke opnåede nogen forståelse, men at roen vil fortsætte uden aftale.

Begge parter afviste modpartens krav, men roen ventes at ville vare tre dage.

Fire timer inden udløbet af våbenhvilen sendte aktivister i Gaza en byge af raketter over det sydlige Israel, og advarselssignalet “Rød Farve” hørtes i Ashkelon- og Eshkol-områderne. En raket faldt ned på åben mark nær en kibbutz i Eshkol-området.

Over Ashkelon opfangede “Iron Dome” luftforsvarssystemet en  indflyvende raket.

Der er flere militante grupper i Gaza-området, der opererer med deres egne raketter uden for Hamas´ kontrol.

Ifølge den tidligere omtalte kilde har Hamas besluttet ikke at forlænge våbenhvilen med Israel, fordi Jerusalem har afvist alle gruppens krav.

En senior minister i Netanyahu-regeringen, Ya’akov Peri, sagde i går, at en forlængelse af våbenhvilen ville være rigtig for begge sider, og at han håbede, at “fornuften ville sejre”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hamas henretter tidligere leder
Fra Gaza-striben rapporteres, at liget af en tidligere Hamas-leder, Ayman Taha, er blevet fundet under en ruindynge i Saja’yya bykvarteret.
Ifølge palæstinensiske kilder var han ikke blevet dræbt ved et israelsk angreb, men henrettet af Hamas beskyldt for at have spioneret for Egypten.