Gaza-krigen bragte henved 600 journalister til kampområderne

Medierne flokkedes til kampområderne i krigen mellem Israel og Hamas i  Gaza-striben, og den israelske regerings pressekontor anslår, at hen ved 600 udenlandske journalister kom hertil for at dække krigen.
Dette var næsten det dobbelte af det antal, der var her under de to tidligere kamprunder mellem Israel og Hamas.

Ifølge pressekontorets leder, Nitzan Chen, skyldes det store antal journalister dels krigens længde, dels at der ikke var konkurrerende nyheder andetsteds i verden.
Chen siger, at kampene stod på næsten en måned, og at stadig flere pressefolk kom hertil. Mange af dem kom for at afløse trætte reportere.
– Der var stor interesse for, hvad der foregik her lige nu, efter at fodboldmesterskaberne i Brasilien sluttede og nedstyrtningen af Malaysia-flyet i Ukraine ikke længere var i fokus, siger Chen.
Han anslår, at Israels to tidligere kamprunder med Hamas – “Cast Lead”-operationen i 2008-09 og “Pillar of Cloud” i 2012 – blot tiltrak 300 udenlandske pressefolk.

En af de til strømmende journalister, der ikke ønsker sit navn opgivet, siger, at han mener, at dækningen var mere afbalanceret denne gang end under de to tidligere konflikter, og at pressen havde rapporteret om tab og lidelser på begge sider.

– Men palæstinenserne anses stadig for at være den svageste part, siger han.
To-tredjedel af de besøgende mediefolk rapporterede ikke fra Israel-siden, men kom ind i Gaza-striben gennem Erez-grænseovergangen, siger Chen, hvis stab har ordnet de nødvendige grænse-formaliteter for at kunne komme ind i Gaza.