13 mænd går til kristen `fredagsbøn`i Øster Snede

– I Øster Snede (Hedensted kommune) mellem Horsens og Vejle startede et par herrer en bedekreds for snart 15 år siden, fortæller Hans Kristian Jørgensen.

– Efter en tid inviterede de et par venner med. Jeg var den ene af dem. I dag er vi 13 herrer, som mødes fredag morgen kl. 5.45 på 3 forskellige adresser i Øster Snede-området. Vi kalder det “fredagsbøn”.
Der har gennem alle årene været en blændende trofasthed, og det gør “ondt” på de fleste, hvis de ikke kan deltage.

Fredagsbønnen har stor betydning for vore familier og kristne søstre og brødre i de forskellige menigheder/fællesskaber, som vi kommer i.
Tidspunktet, tidlig morgen, har vist sig meget velegnet og velsignet. Ofte hører vi om manglende opbakning til bedemøder. Er det fordi vi mødes om aftenen, hvor vi er trætte og derfor også har svært ved at tage os sammen til at komme afsted til møde? spørger Hans Kristian, som gerne deler den positive erfaring med tidlig fredagsbøn med andre forbedere.

Herning er med
– Nu er det på tide, Herning kommune kommer på bønnekortet, skriver Grete Sonne.
– Vi er en gruppe på 7 kvinder, der samles til bøn hver onsdag formiddag. Vi har bestået i 7 år og ønsker at gøre en forskel i vores by Herning.
Vi er i stor forventning til, hvad Herren vil gøre i Danmark – for han har store tanker for vort land.

Dobbeltdækning i Vejle
I Vejle er der allerede en gruppe, men nu melder Esther Bruun Jeppesen om en fælleskirkelig bedegruppe mere, som startede op i Vejle i august 2008 og har været i gang siden.
– Vi beder for vores by og for vores borgmester samt de aktuelle ting, der foregår i byen og i vort land. Vi mødes hveranden onsdag fra 16-17.
De sidste 3 år har vi også mødtes den første mandag i måneden fra 19- 20.30 i de forskellige kirker, fortæller Esther.