Israels hærchef vil være ambassadør i USA

Benny Ganz
Benny Ganz

Den israelske generalstabschef, Benny Gantz, 55, er interesseret i at blive Israels ambassadør i USA. Det er nu op til statsminister Benyamin Netanyahu at træffe en beslutning om dette.

Den hidtidige israelske ambassadør i Washington, Ron Dermer, vil forlade posten efter blot to års tjeneste som Israels topdiplomat i USA.

Gantz’ fire år som hærchef slutter i februar 2015. Han vil være eminent kvalificeret til ambassadørposten. Han er højt uddannet og har en grad fra såvel “Command and Staff College” som fra “National Security College”, en B.A. i historie fra Tel Aviv Universitet, en M.A. i statsvidenskab fra Haifa Universitet og yderligere en M.A. i virksomhedsledelse ved USA’s “Management of National Reserves from NDV Univeristy”.

Han har et godt kendskab til USA ikke blot fra sin studietid, men også som Israels militærattache i Washington,  da George W. Bush sluttede som præsident og Barack Obama overtog præsidenthvervet.

Gantz har gjort en stor karriere i det israelske militær. Der tales nu også om, at han vil blive politiker, minister eller medlem af knesset. Loven kræver imidlertid en “afkølingsperiode” for senior-officerer efter deres udtræden af militæret.