Netanyahu anmoder arabiske stater om ny fredsplan

Den israelske statsminister Benyamin Netanyahu anmodede i går i FN de arabiske stater om at opdatere Den arabiske Ligas 12 år gamle fredsinitiativ, så den svarer til de nuværende realiteter i Mellemøsten, især på baggrund af borgerkrigen i Syrien og bølgen af islamisk terror anført af ISIS.

Netanyahu talte til generalforsamlingen nogle dage efter, at præsidenten for Den palæstinensiske Myndighed (PA), Mahmoud Abbas, samme sted havde givet en voldsom anti-israelsk tale.

Flere lande var udvandret fra salen, inden Netanyahu begyndte at tale. Der var blot trekvart fuldt, men det stod klart, at en stor del af dem var på Israels side, hvilket fremgik af, at Netanyahu flere gange blev hyldet med klapsalver.

På et tidspunkt overtog skuespilleren i politikeren Netanyahu magten, da han på dramatisk vis viste et fotografi, taget af en fransk fotograf, der viste børn ved siden af Hamas’ raket-ramper.
– Hamas dækkede sig bag civilbefolkningen, sagde Netanyahu. Dette er en krigsforbrydelse.

Han sagde, at når noget lykkes for det militante islam, opildner det overalt – og når det lider af et slag et sted, er det et tilbageslag overalt.

På verdens vegne
– Israels kamp mod Hamas er ikke blot vores kamp, men også Jeres kamp. sagde han. Israel bekæmper en fanatisme i dag, som Jeres lande vil blive konfronteret med i morgen.

I sin opfordring til arabiske lande om at fremkomme med et nyt fredsinitiativ, sagde Netanyahu, at mens det tidligere var undtagelsen at en israelsk-palæstinensiske aftale ville føre til en tilnærmelse mellem Israel og den arabiske verden, vil et partnerskab med den arabiske verden måske kunne føre til en fredsaftale med palæstinenserne.

– For at opnå fred, må vi ikke blot have opmærksomheden rettet mod Jerusalem og Ramallah, men også mod Cairo, Amman, Abu Dhabi, Riyadh og andetsteds, sagde han. Jeg tror, der kan opnås fred ved den aktive involvering af arabiske lande, der er parat til at skaffe politisk, materiel og anden uundværlig støtte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skønt han ikke omtalte Abbas ved navn, rettede Netanyahu et skarpt angreb mod de beskyldninger, som PA-lederen havde rettet mod Israel – at det var en racistisk stat, der begik folkemord.

Netanyahu sagde, at mens jøder tidligere blev dæmoniserede med blodsinjurier og beskyldt for gudedrab, bliver den jødiske stat i dag dæmoniseret med apartheid-injurier og beskyldninger om folkemord.

Medlemmer af venstresiden i Knesset har udtrykt skuffelse over Netanyahus tale, fordi han ikke brugte denne chance til at afsløre en ny diplomatisk plant til at afslutte konflikten med palæstinenserne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: