Mindst 20 ISIS- mænd dræbt ved første USA-luftangreb i Syrien

Mindst 20 ISIS-mænd er blevet dræbt ved det første amerikanske luftangreb mod ISIS-mål i Syrien, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Et af målene var provinserne Raqqa og Deir al-Zor, der blev ramt af 50 amerikanske og arabiske allieredes angreb.

Samtidigt blev der rettet angreb mod den el Qaeda-tilknyttede “Nusra Front” i Idlib og Aleppo provinserne i det nordvestlige Syrien.

– Der er mange dræbte og sårede, siger lederen af det syriske “Observatory for Human Rights”, Rami Abdulrahman.

Ifølge en amerikansk talsmand har USA og flere arabiske allierede stater indledt luft- og missilangreb mod ISIS-mål i Syrien og har hermed åbnet for en ny og langt mere kompliceret front i kampen mod ISIS.

Det amerikanske forsvarsministeriums pressesekretær, viceadmiral John Kirby, bekræfter, at USA og partner-styrker har foretaget en militæraktion mod ISIS-terrorister i Syrien ved brug af en blanding af bombefly og Tomahavk missiler.

De involverede arabiske lande er Saudi-Arabien, De forenede arabiske Emirater, Jordan og Bahrein, hvis nøjagtige rolle i militæraktionen imidlertid endnu er uklar. Qatar har spillet en støtterolle i luftangrebene.

Tomahavk missilerne blev opsendt fra et amerikansk krigsskib. Også bevæbnede amerikanske droner er blevet brugt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:USA har opbygget en koalition af lande til bekæmpelse af ISIS, den ekstremistiske sunni-muslimske styrke, der har indtaget store områder i Irak og Syrien og proklameret et kalifat uden grænser i hjertet af Mellemøsten.

Udenrigsminister John Kerry er taget til New York forud for åbningen af FN’s generalforsamling for at drøfte amerikanske planer med europæiske og arabiske allierede om at bekæmpe ISIS og høre deres meninger.

Kerry har mødtes med den saudiske udenrigsminister Saud al-Faisal og den britiske udenrigsminister Philip Hammon og har også deltaget i et møde med et antal lande, heriblandt arabiske Golf-stater.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Troværdighed

Tilføjelsen af arabiske allierede opfattes som betydningsfuld for den amerikansk-ledede kampagnes troværdighed. USA’s allierede i Mellemøsten er skeptiske om, hvor meget Washington vil forpligte sig i en konflikt, som næsten alle lande i området har en andel i – på baggrund af Islams 1300 år gamle splittelse mellem sunnier og shia’ere,

Flere arabiske lande har stærke luftstyrker, heriblandt Saudi-Arabien og De forenede arabiske

Emirater


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle arabiske Golf-stater har imidlertid tøvet med at slutte sig til den amerikanske kampagne, idet de frygter repressalier fra ekstremister eller styrker, der er loyale over for den syriske regering.

De amerikansk ledede luftangreb fandt sted, kort før præsident Barack Obama tager til FN- generalforsamlingen i New York, hvor han vil prøve at samle flere lande bag sit initiativ.

Obama har afstået fra at blive involveret i den syriske borgerkrig, idet han ikke kunne se noget positivt resultat for USA, men fremgangen for ISIS og halshugningen af to amerikanske fanger tvang ham til at skifte kurs.