USA beder Iran frigive fanger

Abedinis hustru har flere gange bedt præsident Barack Obama lægge pres på Iran for at få manden frigivet.
Abedinis hustru har flere gange bedt præsident Barack Obama lægge pres på Iran for at få manden frigivet.

Også tre amerikanere i nordkoreanske fængsler har bedt Det Hvide Hus om hjælp.

USA’s udenrigsminister John Kerry bad forrige fredag Irans regering løslade tre amerikanere, som er anklaget for spionage.

De tre fanger er pastor Saeed Abedini, Washington Posts reporter Jason Rezaian og Amir Hekmati fra USA’s flåde.
Samtidig bad John Kerry Iran hjælpe med at finde den tidligere FBI-agent Robert Levinson, som forsvandt i Iran i 2007. Han menes at blive holdt som gidsel i den længstvarende gidselsag i USA’s historie.

Abedini

Iransk-fødte Abedini har siddet fængslet i Iran i to år på grund af sin kristne tro. Både hustruen og parrets to børn har flere gange rettet indtrængende appeller til bl.a. præsident Obama for at arbejde for Saeeds frigivelse. Nu har udenrigsministeren reageret:
– Vi beder regeringen i den islamiske republik Iran om straks at løslade Amir Hekmati, Saeed Abedini og Jason Rezaian og anmoder høfligt om, at regeringen for den islamiske republik Iran arbejder sammen med os for at finde Mr. Levinson og bringe ham hjem, lyder appellen fra John Kerry.

Bøn fra Nordkorea

Tre amerikanske borgere, som sidder fængslet i Nordkorea, fik forrige mandag mulighed for at tale til medierne.
Kenneth Bae, Jeffrey Fowle, og Matthew Miller bad Det Hvide Hus sende en højtstående embedsmand til Nordkorea for at forhandle om deres frigivelse. Samtidig sendte de meddelelser til deres familier i hjemlandet, skriver Associated Press.
Jeffrey Fowle blev fængslet for at have efterladt en Bibel i en natklub, mens Kenneth Bae, som har siddet fængslet i 20 måneder, er anklaget for at have samarbejdet med kristne under dække af at være turistguide.