Mission Øst hjælper Irak

Mission Øst vil hjælpe de fordrevne familier i det nordlige Irak med akut nødhjælp, før vinteren kommer.
Mission Øst vil hjælpe de fordrevne familier i det nordlige Irak med akut nødhjælp, før vinteren kommer.

Den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst giver akut nødhjælp til de religiøse mindretal, som er flygtet fra ISIS’s terror.

Den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst vil nu rykke ind i Irak for at uddele akut nødhjælp. Over en halv million mennesker i Nordirak er fordrevet og har brug for øjeblikkelig hjælp.

Et hold nødhjælpsarbejdere fra Mission Øst, herunder generalsekretær Kim Hartzner, har for nylig været i Irak for at iværksætte nødhjælpsarbejdet hurtigst muligt.
Både kristne, yezidier og andre religiøse mindretal er flygtet fra de massakrer, som udøves af de militante islamister fra Islamisk Stat. Disse mindretal er flygtet fra deres byer i det nordlige Irak, hvor der har været kristne i 1700 år.

Uden tag over hovedet

Mange af de fordrevne irakere er flygtet til byerne Erbil og Dohuk i den kurdiske del af Irak. Her hjælper lokale kirker med bespisning af de fordrevne og forsøger at give så mange som muligt husly. Der er dog slet ikke plads til de mange tusinde, så de fleste familier må overnatte i det fri.
– Situationen i det nordlige Irak er stærkt kritisk for de mange hundredetusinde fordrevne, og der er brug for massiv støtte til dem lige nu, hvor de har måttet flygte over stok og sten og må overnatte i det fri med de få ejendele, de har været i stand til at tage med sig.
Mission Øst har over 20 års erfaring med nødhjælpsarbejde, blandt andet fra borgerkrigshærgede lande, derfor genoptager vi nu vores arbejde i det nordlige Irak, udtaler Kim Hartzner, som netop er hjemvendt fra det krigsplagede land.

Generalsekretær Kim Hartzner på feltbesøg for at forberede nødhjælpen til området.
Generalsekretær Kim Hartzner på feltbesøg for at forberede nødhjælpen til området.
Kender landet

Mission Øst har tidligere arbejdet fire år i det nordlige Irak og har derfor gode forudsætninger for at sikre, at nødhjælpen når frem til de nødlidende.
I første omgang skal hjælpen ud til dem, som har det største behov. Herefter udsendes egne specialister, som i samarbejde med lokale partnere vil distribuere fødevarer, sørge for rent vand og sanitet samt genhusning af de fordrevne.

FN fordømmer massakrer

FNs generalsekretær Ban Ki Moon har fordømt Islamisk Stats bestialske massakrer på sagesløse civile.
– Vi føler alle harme over de informationer, som vi har modtaget om ISIS’ forfærdelige forbrydelser mod civile, herunder det skrækkelige drab på endnu en journalist.
Jeg fordømmer stærkt alle former for usle forbrydelser, og jeg nægter at acceptere, at der er hele befolkningsgrupper, som er truet med at blive udsat for forfærdelige forbrydelser på grund af deres tro, udtalte Ban Ki Moon i starten af september.
Mission Øst vil koordinere sin indsats i Nordirak med FN og andre organisationer i området.