Vestlig diplomat: ‘Israel yder efterretning om ISIS’

Israel yder satellit-overførsel og anden efterretning som støtte for den amerikansk-ledede kampagne mod ISIS i Irak, oplyser en vestlig diplomat, ifølge den israelske avis “Ha’aretz”.

Informationerne er, efter at være blevet “renset” for, at de kommer fra Israel, blevet tilstillet USA, og arabiske og tyrkiske allierede, siger denne diplomat.

Israels forsvarsministerium vil hverken bekræfte eller dementere israelsk involvering mod ISIS. Talsmand Ya’acov Havakook fra ministeriet siger, at Israel ikke kommenterer en israelsk støtte – eller om der en sådan støtte – til anti-ISIS koalitionen.

Vestlige magter er blevet presset til militær intervention som følge af udbredelsen i Syrien og Irak af ISIS’ udlands-volontør kontingent og henrettelsen af to amerikanske journalister.

Israel siges at have tilbudt hjælp af bekymring for, at ISIS skal nå frem til dets grænser, og fordi det er opsat på at forbedre dets internationale image for dets politik over for palæstinenserne.

Den omtalte vestlige diplomat siger, at israelske spion-satellitter overflyver Irak i vinkler og frekvenser, der ikke er tilgængelige for amerikanske satellitter og har skaffet en data-overførsel, som gør det muligt for det amerikanske forsvarsministerium at få flere informationer og en forbedret vurdering af mål, der skal rammes.

Som led i Israels “bag kulisserne” rolle, er Israel ikke blandt de lande, som forsvarsminister Chuck Hagel besøger i denne uge for at opbygge en anti-ISIS koalition.