3 israelere dræbt under jordskred i Nepal

Tre unge israelske rygsækturister er blevet dræbt under en voldsorm storm med påfølgende sneskred i det nordlige Nepal. Man frygter, at også en fjerde israeler er omkommet.

Hundredvis af bjergvandrere fra mange lande havde været på den populære 160 km lange Annapurna rute i retning af Thorang La-passet nordvest for hovedstaden Katmandu, da de blev overrasket af uvejret. Mange mistede kontakt med deres medrejsende og kunne ikke se noget blændede af sneen.

70 udenlandske bjergvandrere er stadigt savnede, og der ledes intens efter dem.

14 israelere er hidtil blevet reddet og behandlet på et militærhospital i Katmandu. Fem af dem er stadig til behandling for forfrysninger.

– Jeg kunne intet se og var sikker på, at nu skulle jeg dø, siger en ung israelsk kvinde, Linor Kajan, som var i sne til livet, da hun blev trukket fri.

En anden israelsk overlevende, Yakov Megreli, siger, at en nepalesisk redningsmand havde trukket ham ind i te-hus på ruten, og at han og andre reddede prøvede ikke at falde i søvn af frygt for frosten.
– Det var meget skræmmende, en frygtelig situation, siger han.

Den israelske ambassade i Katmandu prøver at få kontakt med alle de 170 israelske turister, der er i Nepal og ikke har været i kontakt med deres familier.

Et lægehold fra den israelske Røde Davids Redningstjeneste er på vej til Nepal for at hjælpe de tilskadekomne israelere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Eftersøgnings- og redningsarbejdet kan kun ske i dagtimerne, og det er et kapløb med tiden at finde frem til flere overlevende, mens man er bekymrede for, at en ny varslet storm skal bryde løs.